پروژه‌هایی که در نهایت تبدیل به محصول واقعی می‌شوند، در دوره گذار از مرحله تحقیقاتی به صنعتی موفق، مهم‌ترین تبدیلات را تجربه می‌کنند. یک انتقال موفق اینچنین متاثر از ایجاد ارتباطی قوی بین جامعة دانشگاهی و محیط صنعتی است. در این میان، پروژه‌ای که به انتخاب باشگاه ارتباط صنعت و دانشگاه برای سال جاری، طرح برتر بزرگسال ۱۴۰۳ است، یک اثربخشانه‌ترین exemple از تناسق محسوس دانشگاه و صنعت است.

دکتر حسین کامران حقیقی با عنوان یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر دستاورد تحقیقاتی و فناورانه خود، طرح برتر دانشگاهی را از رقیبان برتری داد. پروژه‌ای با عنوان «فرآوری سرب، نقره و روی از باطله‌های ناشی از کارخانجات فرآوری زنجان با روش فلوتاسیون» حاصل تلاش این محقق دانشگاهی است. این طرح به عنوان یک نمونه از ارتباط سودمند دانشگاه با صنعت، به توسعه فرآیند نوین و دوستدار محیط‌زیست، برای بازفرآوری سرب و نقره از باطله‌های کارخانجات فرآوری زنجان ارائه شده است.

نگرش پروگرام، رها کردن ذخیره ۷ میلیون تنی باطله‌های حاوی عناصر با ارزش ولی کم عیار روی، سرب و نقره در کارخانجات سرب و روی شهرک تخصصی روی زنجان است. این ذخیره سال‌ها بر زمین به زمین، بدون هیچ‌گونه اقدام، آلودگی‌های محیط زیست را فراهم کرده است. لذا طرحی با هدف فرآوری مجدد این ذخیره با توجه به سختی و پیچیدگی فرآیند، انتخاب شده است. بهینه کردن فرآیند فلوتاسیون به نحو عملی و مقرون به صرفه برای بازفرآوری سرب، نقره و روی، در آزمایش‌های آزمایشگاهی و نیمه صنعتی کوچک انجام شده است.

نتایج حاصل از پروسه_FLUTATION کنسانتره سرب، با بازیابی ۵۵درصدی و عیار ۴۰درصدی که حاوی ppm ۸۰۰ نقره با بازیابی ۵۷درصتی بود، حاصل شد. در ادامه، باری از مرحلة فلوتاسیون، یک باری روی در دسترس قرار گرفت. روی که از فرآیند جنیوا با اسید سولفوریک و ترسیب با آهک تولید می شد، به طور قابل فروش با عیار ۱۸درصتی مورد ترخیص و ارسال قرار گرفت.

با طراحی کارخانه‌ای کاربردی و اقتصادی، این روش با فهم اینکه راندمان اقتصادی در حالیکه نرخ بازگشت سرمایه برای کنسانتره سرب، ۲.۲۲ سال است، در حال ارائه خود بهمراه نظراتی در مورد سودمندی و اقتصادی بودن یک طرح دندان‌گنبدی است. برای خوب بودن یک طرح، این تغییراتی که در این نوشتار به آنها اشاره شد، به جمله مهم‌ترین تغییراتی اطلاق می‌شود. افزودن فاز‌هایی مانند آزمایش‌های مقیاس بزرگ در کارخانه‌های موجود، انجام مطالعات مهندسی مفهومی و تفضیلی، و همچنین مشاوره در احداث و راه‌اندازی کارخانه صنعتی هم، به روش نوین، یکی از روش‌های مناسب و کارآمد هستند.

تلاشهای خیل محققان در اجرای طرح موفقی از تحقیقاتی به صنعتی است. کار کامل، هنوز تا توانایی‌های دامنه اصلی ندیده‌اند، با کاربرد قانون طراحی بازهای قابلیت تاثیر‌گذاری بسیار بیشتری از متاثر در سیستم ایران‌تر شده است.

شاید بتوان به دیگر پیشنهادهای بسیار ارزان‌تر برای صنعتی، روندها به سوالی از آنها بپرسیم: از کجا شروع کنیم؟ ماً_ENCOD عامل گراز‌های به خطرات آلودگی محیط زیست گرفته می‌شود.

توسط mohtavaclick.ir