امیرعلی دانایی، بازیگر «ذهن زیبا»، به سؤال ایسنا درباره جذابیتهای شخصیتی دکتر بهاروند، دانشمند ایرانی که سریال بر اساس زندگی او ساخته شد، پاسخ داد: یک چهره هنری را هنرمند نشان دهیم و چهره علمی را دانشمند.
سریال «ذهن زیبا» یک کار کاملا علمی است و مخاطب آن را دوست دارد. امیرعلی دانایی درباره بازی در نقش پروفسور بهاروند اظهار داشت: در قدم اول پیشنهاد «ذهن زیبا» را رد کردم اما وقتی دیدم محمدرضا خردمندان کارگردان این کار هستند و متوجه شدم که قصه هم در ارتباط با یک دانشمند برجسته ایرانی است، پذیرفتم.
همچنین، او خاطرنشان کرد: ایفای هر نقش دشواری خودش را دارد. همیشه این را میگویم که بازیگران بخشی از خودشان را در شخصیتی که ایفا میکنند، حل میکنند. اعتقاد من این است اگر کاری موفق میشود، حاصل تلاش تیمی است. نهایتا بازیگر ۳۰ درصد میتواند اثرگذار باشد؛ چون هر چقدر هم که شما در نقش حل شوید، وقتی کارگردان میزانسن و دکوپاژ خوبی نداشته باشد و پلانهای درستی از شما نگیرد، آن کار درست دیده نمیشود.
این بازیگر همچنین درباره خروجی «ذهن زیبا» خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه شانس آن را داشتم با بزرگترین کارگردانان سینمای ایران کار کنم ـ با آقایان مهرجویی، ضیاءالدین دری، افخمی و خیلی از کارگردانان دیگر ـ محمدرضا خردمندان را یکی از بهترین کارگردانان سینمای امروز میدانم.
دانایی همچنین به برخوردی که با دکتر بهاروند داشت، اشاره کرد: برخورد ایشان برای من خیلی جذاب بود. در جلسهای که داشتیم ایشان فیلمنامه اولیه را به طور کل رد کردند. گفتند که من یک چهره جهانیام و میخواهم به جاهای مختلف دنیا سفر کنم و اصلا چهره امنیتی نیستم. فیلمنامه حالت دیگری داشت که تغییر کرد و همینها برای من جذاب بود.
او اضافه کرد: وقتی دیدم دکتر بهاروند یک چهره آزاده، دانشمند و فرهیخته هستند، علاقهمند شدم نقش ایشان را بازی کنم. نتیجه آن هم این شد که سریال هیچ زاویه و وابستگی به جایی ندارد و کاری کاملا علمی است و مخاطب آن را دوست دارد.
مهمترین نکته دیگری که دانایی در این مصاحبه بیان کرد، این است که اگر کارهای از جنس «ذهن زیبا» ساخته شود قطعا همکاری میکند. چرا که تلویزیون برای مردم است و مدیوم مهمی است. مردم به تلویزیون علاقمند هستند اما مدلی از نگرش مدیران در این چندساله باعث شده که خیلی از هنرمندان از تلویزیون فاصله بگیرند که اشتباه است.