پروفسور شریفی، سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز در گزارشی عنوان کرد که با گرم شدن هوا بیماریهای منتقله از آب و غذا به صورت ناگهانی افزایش مییابند. همچنین وی اشاره کرد که سهساده اصلی برای شیوع بیماریهای اسهالی در این فصل شامل: تردد مرزی زیاد خوزستان با کشورهای همسایه، شور بودن خاک خوزستان و رشد و تکثیر بهتر عامل بیماری وبا در شورهزار، رطوبت زیاد هوا، دفع نشدن صحیح فاضلاب، وجود جویهای روباز، شکستگیهای متعدد در لولههای توزیع آب و نیز توزیع آب توسط برخی دوره گردان به صورت غیراستاندارد است. در سال گذشته در اثر مداخلات بهداشتی که توسط همکاران انجام شد، هیچ موردی از بروز وبا در خوزستان گزارش نشد. از آنجا که وبا بیماری بومی خوزستان محسوب میشود، شورای سلامت و امنیت غذایی دستورکارهایی را به خصوص در خصوص آهکپاشی جویهای روباز، برخورد با عرضهکنندگان مواد غذایی دوره گردان و تامین و ارتقای کیفیت آب آشامیدنی سالم تعیین کرده است._PROFsor _shreifi عنوان کرد که بیشتر عوامل عفونی مسبب بروز اسهال از طریق آلوده شدن دست به مواد مدفوعی حاوی عوامل بیماریزا بروز پیدا میکنند. از این رو، توصیه میشود که مردم قبل از مصرف غذا و پس از استفاده از سرویس بهداشتی، دستهای خود را به مدت ۳۰ ثانیه با آب و صابون شستوشو دهند.