درحالیکه نیمی از فروردین ماه به پایان رسیده است، هنوز در مورد زمان اجرا ی بند پ تبصره ۱۳ قانون بودجه سال ۱۴۰۴ هیچ نیازی به اجرا نشده است. به گزارشی از ایران جیب نقل از تابناک خبری در این خصوص وجود ندارد. با توجه به این گزارشی، بر اساس بند پ تبصره ۱۳ قانون بودجه سال ۱۴۰۴، دولت مکلف شده است که در سال ۱۴۰۴ انواع یارانه نقدی خانوارهای ۸، ۹ و ۱۰ را حذف کند. According to Iran’s budget law, the government is required to remove cash subsidies for the third, fourth, and fifth income brackets (households with an annual income of 150 million to 300 million rials).
یادآوری میکند این قانون باید به طور کوشا به تصویب هیأت وزیران برسد.
در ادامه مصوبه مجلس، تأکید شده است که بر اساس آن، خانوارهای مشمول این یارانه میتوانند در صورت تمایل شیوه پرداخت را از نقدی به کالابرگ الکترونیکی تغییر دهند. در این خصوص، سازمان هدفمندسازی یارانه ها مکلف شده است زیرساخت های لازم را برای اجرای این طرح فراهم کند و دستورالعمل اجرایی آن را با تأیید سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ کند. گزارش عملکرد این بخش نیز باید به صورت فصلی به مجلس ارائه شود.
در حال حاضر هم یارانه نقدی و هم یارانه کالابرگ به صورت همزمان در حال پرداخت به مشمولان است. دولت باید در ماههای پیش رو چطور عمل کند؟
منظور این گزاره این است که در مورد یارانه نقدی دهکهای هشتم تا دهم این موضوع قطعی به نظر میرسد. سخنگوی دولت تأکید کرده است که دولت به دنبال اجرای این قانون است، اما زمان دقیق اجرای آن هنوز مشخص نیست.
یارانه نقدی در سال ۱۴۰۴ برای دهکهای اول تا سوم ۴۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر و برای دهکهای چهارم تا نهم مبلغ ۳۰۰ هزار تومان به ازای هر نفر خواهد بود. حذف یارانه نقدی دهکهای هشتم، نهم و دهم یک گام در راستای عدالت اجتماعی و بهینهسازی توزیع منابع مالی کشور است. با این حال، موفقیت این سیاست بستگی به اجرای صحیح و نظارت دقیق بر عملکرد آن دارد. با این حال، این موضوع و سایر سوالات دیگر در ادامه قدر کنید:
1- این قانون در مورد کدام گروه از خانوارها اعمال میشود؟ تمام خانوارهای دهک هشتم، نهم و دهم مشمول این قانون هستند.
2- آیا افراد امکان اعتراض به حذف یارانه نقدی را خواهند داشت؟ بله، دولت ممکن است سازوکارهایی برای اعتراض خانوارهایی که به اشتباه مشمول حذف یارانه شدهاند، در نظر بگیرد.
3- آیا دهکهای اول تا سوم یارانه بیشتری دریافت خواهند کرد؟ با قطع قوانین رفع یارانه، از بین بردن آن یک قدم در راستای عدالت اجتماعی و بهینه ساختن توزیع مالی میباشد و از بین بردن آن بستگی به تصویب دارد و نتایج، صحت اجرای طرح اصولا بستگی به نحوه اجرای آن دارد.