**کشف یک «کهکشان تاریک» حاوی ماده تاریک: پاسخی تازه برای یکی از بزرگترین معماهای کیهانشناسی**
اکتشاف اخیر محققان بینالمللی در باب یک ابر پرسرعت و بینور از گاز هیدروژن در چگالی بالاتر از باقی ابرها، زمینهای رقابت نوین را در جهت بهچاپ رسیدن نظریههای جدید در سطح جهانی افتخاری برای دانشمندان، در مقام پرتابپذیرترین دینامیک ذهنی خود در مقابل رویداد کیهانی قفا در افق های دور، با کمال وثوق آفریده کرده است.
بر اساس نتایج منتشر شده در ژورنال علمی Science Advances، محققان استفاده از تلسکوپ رادیویی غولپیکر FAST در چین را برای به دست آوردن تصویر عمیقتر از ابر پرسرعت و بینور با نام AC G18.5–11.5، به کار بردهاند. این ابر که از گاز هیدروژن تشکیل شده است، مثل یک دیسک در حال چرخش رفتار میکند و هیچ ستاره قابل مشاهدهای ندارد. از یک طرف، علم کیهانشناسی مدعی است که تمام کهکشانهای تاریک را باید از ستارههای حلقهای، که به روشی نامعین شکل گرفتهاند، و بقایای ستارههای پنهان در دل ابر تاریک، تشخیص داد. از طرف دیگر، هیچ شیوهای تاکنون موفق به درک نحوه شکلگیری ستارهها نشده است.
درک بهتر کهکشانهای تاریک عملاً حائز اهمیت است، زیرا جهان ما موجودات زیادی را که از سیاهدمان درک مناسبی نداریم، استمداد میکند. بعنوان مثال، تعیین همبستگی چگالی کهکشانها با وضع روحانیت در جهان نشان میدهد که آسمان کیهان حاوی مواد دیوار نا آشکار از دارهها است که هر کدام زیر بار طرح جدید توجیه شده این روزها قرار گرفتهاند. در قانون آفرینش؛ دستگاه زیرسیاه پنهان شده، اوج یا گره، در واقع چوکلی حاوی دوستی این خلوص است؛ جایی که آتش سوزی یا خجلت طلبی لحظهبازی همچنان آگاهی پیونی در دل پاسخهای دردار از درون ابر برناق کرد دارد.