در شرایط اقتصادی کنونی، دولت محترم برای جبران ایرادهای موجود در سیستم برق کشور، طرحهایی برای ایجاد نیروگاههای خورشیدیเสนอ کرده است. نظر میرسد که ایجاد این نیروگاهها، دو شرایط اصلی را به همراه دارد: اولاً نیاز به اعتبارات و بودجه کافی و دوماً نیاز به دسترسی به زمینهای لازم.
اما سوالی که مطرح میشود این است که آیا ایجاد این نیروگاهها به درستی مدیریت میشود و آیا شرایط لازم برای سرمایهگذاران موجود است. چراکه یک سرمایهگذار جهت نصب نیروگاه خورشیدی نیازمند آوردهای خاص است.
معمولاً در این شرایط، صندوق توسعه ملی به عنوان منبعی برای اعتبارات در نظر گرفته میشود. اما آیا این پولها به درستی در اختیار متخصصان و سرمایهگذاران قرار میگیرد یا اینکه این پولها به سویی میروند که در کل به کشور قصد برای پیشرفت نمیکند.
یکی از ایرادات سیستم برق کشور، قطع مکرر برق است. دولت با طرح ایجاد نیروگاههای خورشیدی میخواهد به این مشکل نیز پاسخ دهد. اما سوال این است که آیا این نیروگاهها به سربزnameof Ala که بودجه و زمین لازم را داشته باشند در حالتی که سرمایهگذار نیز آماده باشد؟
چند روز پیش هم در جلسه مجلس شورای اسلامی، نماینده مردم قم در مجلس، Mr Ghoddosi گفت: این ایراد مجلس این است که چرا از این پول برای یارانههای سوخت استفاده میشود. ناظر این نبود که چرا برای صادرات کمک میشود، در حالی که صادرات داشته ایم.
در حال حاضر دسترسی به دلار برای سرمایهگذاران یک مشکل بزرگ است. قیمت دلار در بازار برای همه جرجها و باقی بها نوعی پریشانگی به همراه دارد. داغ که این ارزن باعث فاجعه جدیدی شده است و حالا همه را در گذشته مواجه کرده است و حالا کسی که این را درمان نکرده، الان حواست هم برفته؟!
از طرف دیگر، دولت نیز درصدد است که به سیاستهای خود برای مدیریت بازار ارز بپردازد. میبایست چنین سیاستهایی به طرق مختلف پیاده شود.
سوال اصلی، چی؟ باری و مشکا.