اداره توسعه علوم و فناوری‌های کوانتومی با راهبردهای دशक‌زا برای پیشرفت این حوزه کلیدی تصویب شد

تصویب «سند ملی توسعه علوم و فناوری‌های کوانتومی» با تمرکز بر استراتژی‌های دسامتی برای پیشرفت این حوزه راهبردی در کشور ما تحقق یافت.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، دکتر غلامرضا بصیرنیا، دبیر شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست ۵۲۵ شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن شرح مندرجات این سند، اشاره به اهمیت سرمایه‌گذاری در فناوری‌های کوانتومی و بررسی تجارب ۲۸ کشور پیشرو در این زمینه داشت.

وی با اشاره به برگزاری نشست ۵۲۵ این شورا که در ریاست دبیر و حضور اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی و نمایندگان دستگاه‌های ذی ربط برگزار شد، به شرح مندرجات تصویب مصوبه این نشست با عنوان «سند ملی توسعه علوم و فناوری‌های کوانتومی» پرداخت و ضمن اشاره به استفاده از فناوری‌های کوانتومی در عرصه‌های راهبردی و تجاری در سطح جهانی و لزوم سرمایه‌گذاری کشور در این زمینه، تصریح کرد: در این نشست، اهمیت و الزامات توسعه فناوری‌های کوانتومی در کشور، تجارب جهانی ۲۸ کشور مختلف جهان و سرمایه‌گذاری‌های جهانی صورت گرفته در عرصه علوم و فناوری‌های کوانتومی مورد بررسی قرار گرفت.

دکتر بصیرنیا همچنین افزود: در این نشست وضعیت موجود فناوری‌های کوانتومی در ایران و مسائل اصلی توسعه آن در کشور بررسی شد و سند ملی توسعه علوم و فناوری‌های کوانتومی برای یک افق دسامتی در شش بخش شامل: اصول و مبانی ارزشی، چشم انداز، اهداف کلان و شاخص‌های ارزیابی، راهبردها و اقدامات ملی، حوزه‌های اولویت دار و ساز و کار اجرایی سازی و نظارت بر اجراء سند مورد تصویب قرار گرفت.

وی در پایان افزود: در سند ملی توسعه علوم و فناوری‌های کوانتومی، اهداف کلان و وضعیت شاخص‌های موجود و مطلوب در زمینه توسعه آموزش عالی، تأمین نیروی انسانی، تعداد پژوهشگران، نیروی متخصص فعال در حوزه علوم و فناوری‌های کوانتومی، وضعیت کشور ایران در میان کشورهای برتر جهان در تولیدات علمی به لحاظ انتشار مقالات و ثبت اختراعات بین المللی مرتبط با این حوزه، تعداد آزمایشگاه‌ها و همچنین حجم قراردادهای پژوهشی بین دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها با شرکت‌ها و دستگاه‌های اجرایی در حوزه علوم و فناوری‌های کوانتومی و میزان و گستره سرمایه‌گذاری‌های این حوزه؛ مورد احصاء و پیش‌بینی قرار گرفت. امید است در یک بازه زمانی سه ساله، حجم سرمایه‌گذاری کشور در حوزه علوم و فناوری کوانتومی به پنجاه میلیون دلار برسد.

واکنش‌های دو‌طرفه

این سند از یک سو از نگاه سرمایه‌گذاری و تلاش در جهت پیشرفت در واحد حوزه کوانتومی است و از دیگر سو از نگاه تاکید بر اینکه باید فوراً به تجهیز آزمایشگاه‌ها و تمام رده‌های اجتماعی باید اقدام کرد.

توسط mohtavaclick.ir