درNight sky، manager کرد.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران این روزها نجوم را در سطح کاملی داریم. نکته جالب این است که نخستین بارش شهابی سالیانه، بارش شهابی چنگی و یا شلیاقی است که با توجه به قرار داشتن کانون بارش در صورت فلکی به همین نام، با نام «بارش شهابی چنگی» مشهور شده است.سوال این است که روی چه فاکتورها بستگی دارد که چه میزانی از مردم با فرصتی برای رصد شهاب، برخورد کنند و چطور می‌توانیم که اماده آن باشیم.

در سال جاری ZHR این بارش در زمان اوج ۱۸ شهاب در ساعت بوده است. در وضعیت نور روز است و برای رصد شهاب‌های این بارش در طول سه‌شنبه شب و بامداد چهارشنبه سوم اردیبهشت می‌توان سراسر پهنه آسمان و نه فقط در نزدیکی کانون بارش را جست‌وجو کرد. متأسفانه وضعیت نور ماه پس از تربیع اول با ۴۰ درصد درخشندگی، تا حدودی آسمان را روشن و امکان مشاهده شهاب‌های کم نور چنگی را از رصدگران سلب خواهد کرد. کانون بارش شهابی چنگی در نزدیکی ستاره «کرکس نشسته» یا ستاره «نسر واقع» معروف است که ستاره آلفای صورت فلکی چنگ رومی است.

در واقع این ستاره برای نخستین بار در سال آینده است که ستاره قطبی ما خواهد بود. سرعت شهاب‌های بارش شهابی چنگی به طور میانگین ۴۶.۶ کیلومتر بر ثانیه است و عامل این بارش دنباله‌دار میان‌دوره تاچر است که با نام علمی C/۱۸۶۱G۱ آن را می‌شناسیم. دوره گردش این دنباله‌دار به گرد خورشید را هر ۴۱۵ سال دانست و تاکید کرد: بازگشت بعدی این دنباله‌دار ۲۵۱ سال دیگر و در فروردین سال ۱۶۵۵ خورشیدی خواهد بود.

در وهله اول باید بینش‌ها و تجربیات نجوم آموزندگان و یا نهادهای قطبی را جمع ب पडاریم و با یک تصمیم مشترک جهت گیری را مشخص کنیم. پس از آن پیشرفتها و تغییرات محسوس را در پی داشته باشیم و اماده‌تر برای این مصاحبه‌های آینده باشیم.

توسط mohtavaclick.ir