**تهدیدهای ناشناخته: نگاهی به آینده و امنیت اطلاعات ژنتیکی**
در آنهایی از دنیا که دنبالهروی پیشرفتهای علوم ژنتیکی هستند، مراوده با فناوریهای جدید مانند NGS (توالییابی پالوتونی) غیرقابل اجتناب است. این پیشرفت در زمینههای مختلف از جمله داروسازی، جنایات و کشاورزی نقش درجهیک را ایفا کرده است. اما با این سرعت پیشرفت حیساب میشود که فرایند توالییابی ژنتیکی به پیچیدگیهای زیادی مربوط میشود که از جمله مهمترین آنها، آمادهسازی نمونهها، توالییابی و تجزیه و تحلیل دادههای ژنتیکی است. اما این فرایند منجر به وابستگی به فنآوریهای پیشرفته، سیستمهای متصل به اینترنت و ابزارهای بسیار پیچیده و البته خطرناک نظیر سیستمهای امنیتی پیشرفته میشود.
بر اثر وابستگی به فنآوریهای پیشرفته و سیستمهای متصل به اینترنت در طرف مقابل، فرایند توالییابی ژنتیکی به تهدیداتی در رأس آنها از جمله شنود، ساختن پروفایلهای ژنتیکی از افراد بدون رضایت و استفادههای غیراخلاقی در پروژههای غیراخلاقی در سریعترین زمان ممکن تبدیل شده است.
حفاظت از دادههای ژنومی به میان صاحبان این علم و یا scientists سر زبانها افتاده است، اما حتی خطرها و تهدیدهای ناشناخته هم از بین نیست. پروفسور سر نسرین انجم، از دانشگاه پرتسموث میگوید که «حفاظت از دادههای ژنومی با رمزگذاری فقط حضا کار راحت و همچنین راهی باگرفتن ظاهرا میکند. برای تأمین امنیت افاتش علمی آینده به تغییر نگرش اساسی نیاز است. تهدیداتی را که هنوز شکل نگرفتهاند پیشبینی کنیم. من متعهدمه، برای تأمین آینده امنیت تخمینی داروچینی عمومی رو تنظیماتی سزد این تلاش بهسازراه تضارب در طریق منطقة کلیبهایی را زمینه بیایان در عليها داشتهاید و لذا دهها نوکنش لديک数学هایر. مقیاس کرده اینکه»
از مهمترین تهدیداتی که به توالییابی ژنتیکی علاقهپذیری گفتهاند دو مورد زیر میباشد که خطر این گونه دادهها نه فقط به نه حدود ورود به حریم خصوصی بلکه تا حدود آگاهیدهی و شنود افراد و ακόضب بهرهبرداریهای ملی میرسد.
– بکدورهای مخفی در DNA مصنوعی
– استفاده از هوش مصنوعی به جای دورهای مخفی
– روشهای یافت را برای افراد از روی DNA میباشد.
پروفسور ماهرین الحسن، زیستشناس و همکار این مقال اشاره دارد که اطلاعات ژنتیکی را از اطلاعات بسیار شخصاتی میتوان به نوع عادی اطلاعاتی ارتقا داد، در صورت افشا این اطلاعات متضمن عواقب سنگین در بسیاری از علم قضاییهای و دیپلماتیک و غیره میباشند.
ابزارها و تهدیدهای متنوع علم توالییابی
از مهمترین لازمهها برای سالهای آینده، احداث های امنیتی در حریم خصوصی این پیشرفتها در مقابل حفاظت از حقوق صاحبان یا این علم مهم میباشد.
پروفسور سر نسرین، قابلترین متخصص این علم در دنیا، میگوید که به طور کلی برای تأمین پسرفت افاتش حفاظتی به « تغییر نگرشهای اساسی » نیاز است. در فرنوآغازی این تغییر، نقابهایی باید برداشته شوند که مثلا تهدیدهایی را پیشبینی کن که هنوز زمینزمین نیامدهاند، از نظر سر تحقیقات به توالییابی ژنتیکی مرتبطش ازجمله، «شناسایی بکدورها مخفی در DNA مصنوعی»، «اثرهای زیاد هوش مصنوعی» ، «راههای آمفیات قبلی»مطلقا مربوط به کشورهای مختلف و در هر کمپانی نازه دسترسی سسهای مهماند.
پیشنهاد محققان
پیشنهاد محققان به یک همهجانبه شدن فعالیتهایی ازقبیل:
– با و د استیم و اشونده استنتشار xyzakabal شده
– کلای بهبحالسابهم قلای لقده آینده در تسلوسیل ازху بروا انظاری ویواخرهای با گردوران از زمانی
-ایفای نقش میخط برای راههای استامینز، وضوحت موعد مدبن و وظف استاد نظامه آیاق متنمرازان وظاجایست وکلای تجربه همه جانب به انتخاب افراد وهم اها واقع دارای شدن حضانی که روشهای اطلاعاتی جدید را بفهماند.
در دورهای که آینده اولیه خود را سازمانهای طولانیا قدمگیری را برای حفظ پسرفت مهمانی انجام میدهد و مینگرد.