بررسی‌های جدید، افزایش سرعت پیاده‌روی را به کاهش đáng توجهی در خطر ابتلا به بی‌نظمی‌های ضربان قلب مرتبط دانسته‌اند. این موضوع به بررسی‌های انجام شده توسط گروهی از محققان در نشریه “قلب” (Heart) بر می‌گردد که نشان می‌دهد افرادی که با سرعت متوسط یا سریع راه می‌روند، نسبت به پیاده‌روانی‌ها، ۳۵ و ۴۳ درصد کمتر در معرض ابتلا به آریتمی‌های قلبی قرار دارند.

بی‌نظمی‌های ضربان قلب مانند فیبریلاسیون دهلیزی، برادی کاردی و آریتمی بطنی هستند که می‌توانند به سکته مغزی، حملات قلبی و مرگ زودرس منجر شوند. فیبریلاسیون دهلیزی شایع‌ترین نوع این اختلال است و بالغ بر ۶۰ میلیون نفر در سراسر جهان به این بیماری دچارند.

جیل پل، نویسنده ارشد این تحقیق و استاد سلامت عمومی در دانشگاه گلاسگو، پیاده‌روی را به عنوان یک ارگونومی معرفی کرد که برای همه در دسترس است. دیگر نیازی به عضویت در باشگاه یا خرید تجهیزات نیست؛ فقط کافی است از خانه خارج شوید و راه بروید.

در این تحقیق، داده‌های بیش از ۴۲۰ هزار نفر که بین سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ در پروژه “زیست‌بانک انگلیس” (UK Biobank) شرکت کرده بودند، بررسی شد. شرکت‌کنندگان بین ۴۰ تا ۶۹ سال سن داشتند و سرعت پیاده‌روی آنها به سه دسته آهسته (کمتر از ۴.۸ کیلومتر در ساعت)، متوسط (۴.۸ تا ۶.۴ کیلومتر در ساعت) و سریع (بیش از ۶.۴ کیلومتر در ساعت) تقسیم شد.

در بازه پیگیری ۱۳ ساله، ۹ درصد از شرکت‌کنندگان به آریتمی قلبی مبتلا شدند. محققان دریافتند که حتی پیاده‌روی روزانه فقط ۵ تا ۱۵ دقیقه با سرعت متوسط می‌تواند خطر آریتمی را به میزان چشمگیری کاهش دهد. این تاثیر در افراد زیر ۶۰ سال، زنان، افراد دچار فشار خون بالا یا چند بیماری زمینه‌ای شدیدتر بود.

پل تاکید کرد که این یافته به‌ویژه در مورد زنان جالب است، چون اگرچه احتمال ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی در زنان کمتر از مردان است، اما موقع ابتلا به این بیماری خطر سکته و حمله قلبی در آنها بیشتر از مردان است.

پژوهش‌گران هشدار دادند که این مطالعه بر مبنای مشاهده است و نمی‌تواند رابطه علت و معلولی را اثبات کند، چون ممکن است افرادی که آهسته راه می‌روند، از قبل دچار بیماری‌های تشخیص‌داده‌نشده باشند.

فرضیه این است که افرادی که سریع‌تر راه می‌روند معمولا سبک زندگی سالم‌تری دارند، چراکه آنها احتمالا شکم کوچک‌تر، قدرت دست بیشتر و سطح کلسترول و قند پایین‌تر دارند که همه اینها به سلامت قلب کمک می‌کنند.

همچنین، بیش از یک‌سوم اثر مفید پیاده‌روی سریع به کاهش کلسترول، قند و فشار خون مربوط می‌شود که احتمال اضافه‌وزن را نیز کاهش می‌دهد و همه اینها به کاهش خطر ابتلا به بی‌نظمی ضربان قلب کمک می‌کنند.

واقعیت این است که تلاش‌های کوچک هم مهم هستند. آغاز با پیاده‌روی آهسته می‌تواند به‌مرور زمان و سلامت قلب منجر شود.

توسط mohtavaclick.ir