یک سنگ مرموز به نام «تپه‌ی جمجمه» در منطقه‌ی «جزرو» بر مریخ کشف شده است. این مکان به عنوان بخشی از دهانه‌ی برخوردی «جزرو» شناخته می‌شود که دارای حوضه‌ای عظیم با عرض ۲۸ مایل (حدود ۴۵ کیلومتر) است. دانشمندان معتقدند در زمانی در این منطقه دریاچه‌ای وجود داشته است. این سنگ به دلیل متفاوت بودن با محیط اطراف در آن جاست، زیرا تیره‌رنگ، زاویه‌دار و پر از حفره‌های ریز است و گویی از جایی دیگر به آن‌جا منتقل شده است. این سنگ توسط مریخ‌نورد پشتکار و در جریان حرکت آن بر روی یال «تپه‌ی فندق جادویی» کشف شده است.

حفره‌های ریز و سنگ‌های شناور

یکی از نکات جالب این سنگ، وجود حفره‌های ریز است که به آنها در اصطلاح «شناور» (float) گفته می‌شود. این حفره‌ها گویا نشانه‌ای از فرسایش یا برخورد باستانی یا پدیده‌ای طبیعی و قدرتمند هستند. دانشمندان معتقدند که این سنگ‌ها در اثر عوامل طبیعی به محل کنونی‌شان منتقل شده‌اند. یک نظریه‌ی دیگر آن است که این سنگ در گذشته‌های بسیار دور، در اثر سرد شدن گدازه یا ماگما شکل گرفته است، شاید میلیون‌ها یا حتی میلیارد‌ها سال پیش.

باراهنگ برای بررسیChemistry

ذکری که مارگارت دین، دانشجوی دکترای دانشگاه پردو و یکی از همکاران ناسا، در این زمینه به عمل آورده است، این نکته را آشکار می‌کند که کاوشگر مریخ مجهز به ابزار‌هایی برای اندازه‌گیری ترکیب شیمیایی سنگ‌های مریخ است. این موضوع نشان می‌دهد که آزمایش‌های بیشتری برای پی بردن به منشأ این سنگ در راه است.

پاسخ به این سوالات

تاکنون این سوال برای ما تازگی نداشته است که چرا این سنگ در این منطقه قرار گرفته است؟ منظورش ما این نیست که دقیقاً به یک محیط باستانی اشاره کنیم، بلکه توانایی فرض کردن از ما بر می‌آورد تا بتوانیم پدیده‌ها را با دیگر پدیده‌ها مقایسه کنیم و بهتر بتوانیم منظره‌ی زمان‌های پیش را درک کنیم. اما هنوز هم می‌توانیم راحت باشیم و به سراغ معادلات مشکل جوش این سنگ و شکل لزج آن برویم.

درک منشأ سنگ مرموز

اشیای ریز و حفره‌های آن منشاء آن سنگ را حکایت از گریدوهای باستانی دارد، اما غفلت از گرد و غبار آسمانی نیز ممکن است یکی از دلایل شکل این سنگ باشد. در این مرز سکون اغلب انبوه‌رایی دیده می‌شود. ما به سراغ یک بشر نمایند.

توسط mohtavaclick.ir