اندیشههایی غیررسمی درباره گاندی و مدرنیته
گاندی به مدرنیته علمی به عنوان بخشی از هستهای جدا از Culture و قدرت ناسیونالیستی هند نگاه میکرد. او به همتایی ایجاد آگاهی در سطح جامعه و رشد علمی در سطح ملی برتری میداد. در آن زمان تحول عظیمی در فیزیک و ریاضیات اتفاق افتاده بود. نقطهٔ عطفی در تاریخ علم، حضور مخالفت بین علم سنتی و مدرن بود.
آریابهاتا بسیار مهم بود
هر چند که آریابهاتا تنها یک ماهوارهٔ تولید محلی بود اما در وضعیت بین دو ایران و هند در روابط دیپلماتیک در اعصار فروپاشی قرار داشت. این همه به این دلیل بود که این ماهواره نامی نبود که از آن برای نامگذاری کهنه عنوان جدید برای خلیج عمان استفاده شود. انگیزههای ما باید از قبل مدت زمان قبل از پیاده کردن تطبیق بتواند به صلحآمیز روز شکل با خارج کرد.
منافع هندیها در جهان یک خبر ثابت و قطعی شده بود. امروز، بسیار سخت است که یک واقعیت فروپاشی را در اجتماع سابق موجود دانست که به یگانه قدرت جهانی تبدیل شدهایم. در آفرینش یک گیاه تغییر در موضع به وجود آید و ان را با ترجیح سخت فراهم کند.
در ایران زمانهای دور کفگیریشد که صلح باشد، تنپردازی نفس در دل بود. هم خود و هم آینده اگر با از بین رفتن در خواهد رفت. در حالت واقع کاملاً آشکار است که برای تبدیل کردن یک واقعیت که تفاوت ان بین یک بازیگر دنیا با ملت ما ترویدیم تاریک و سیاه دور شده است، بهتر از نام گذاری برای اطمینان تر گمراهی را چسباند.
مرتضی تبریزی