**صادق داوریفر، مستندساز: چالش اصلی سینمای مستند پخش آن است**
صادق داوریفر، مستندساز و تهیهکننده، در سفر به سینمای مستند ایران، در حاشیه خبرگزاری سینا، کمی عمیقتر به مقوله «سینمای مستند» و چالشهای آن پیوست. او در گفتوگو با خبرگزاری سینا، پروژه جدید خود را که مرتبط با مدارس آزاد و زیرزمینی است، به هدفگذاری برای مواجهه با چالشهای موجود در سینمای مستند، جهتیابی مسیر برای رشد و توسعه سینمای مستند و همچنین ضرورت توجه به مخاطبان خاص و ویژه سینمای مستند، مورد مناقشه قرار داد.
**پروژه جدید داوریفر: فیلم مستند مدارس آزاد و زیرزمینی**
پروژه جدید داوریفر که در مراحل تدوین است، مدارس آزاد و زیرزمینی ایران را به تصویر میکشد. او اذعان دارد که ممکن است نتواند حامی یا سرمایهگذار برای این پروژه پیدا کند و به این سبب، کاملا مستقل پیش خواهد رفت. او این موضوع را به وسیلهای برای سرکوب چالشهای موجود در سینمای مستند ایران، به هدف کسب بازخورد درست برای مخاطبان معرفی کرد.
**چالش اصلی سینمای مستند ایران: مشکل پخش**
عمیقتر به مورد مشکلات موجود در سینمای مستند ایران اشاره کرد و عنوان کرد که مهمترین چالش تمام این سالها سینمای مستند، بحث پخش آن بوده است. او تأکید کرد که بسیاری از فیلمهای مستند، خارج از جشنواره و تنها یک بار از تلویزیون محلی پخش میشوند و این منجر به بازخورد و طرفدار سرسخت برای مستندساز نمیشود. او نمونه این مشکل را در سیزدهم فصل مستندی که خود او میسازد، ثابت میکند که پلتفرمها و شبکههای اجتماعی، بهترین جای برای معرفتی از فیلمهای مستند و انتقال پیام به مخاطبان هدف هستند.
**مخاطبان سینمای مستند ایران: مخاطبان خاص**
داوریفر در حاشیه اهمیت مخاطبان سینمای مستند ایران، راحتیهای کاری موجود در مواجهه با مخاطبان اصلی و هدف سینمای مستند را به هدف مشاهده کاندیدای خاص و هدف بر سطح عوام، کاهش خطرات خیالبافی و فشارهای رسانهای ناشی از نگرش خاص با چه شکل نهادهای سیاسی و اجتماعی که پتانسیل آزادی در شهر له مخاطبان خاص را برای uptake پیدا کردن اطلاعات هرچه بهتر داشته باشند را در پاراگراف آخر تاکید کرد.
**پاسخهایی برای چالشهای سینمای مستند ایران**
پاسخهای ممکن برای چالشهای سینمای مستند ایران، شامل تمرکز کردن بر مشکل پخش و سیستمهای پخش مجازی و شبکههای اجتماعی برای ارتباط درست بین مستندساز و مخاطب هدف میشود.
**پاسخ سؤالات**
* میتوان گفت که چالش اصلی سینمای مستند ایران بحث پخش است.
* هزینههای مختلف بسیاری در سینمای مستند ایران رخ میدهد و آنهای بسیاری از این کارگردانها توانایی پیشرفت غیرقابل توجهی برای خود میدارند.
* واقعیت این است که همه ی ممکنبودن پخشتر نشانگذاری کرد برای تمام مخاطبانی مواجه با مشکل افزایش سبب مشکل پیداکندارهای امکانپذیر تماس و برهم تزئینمند.
* زمینه دادن تغییروکوسالی برای معایب که تمام جلوی به پیش میرود راه برای ما را برای نکردن تکیهبه رسم و سنت تغییر میدهد و برای کسی که برنامه صمیمی و احاطهکی یا چه برای بیشتر نعومه زمندان از روابق دولات وجود دارد.
* با هدف پاسخ به چالشهای سینمای مستند، پلتفرمهای مجازی و شبکههای اجتماعی یک راهبرد تأیید شدنی بهینه هستند.