بشدت، یک انقلاب درمانی در راه است که بار دیگر نابینایان را به زیباترین دید ممکن می‌رساند. اگرچه هنوز یک قدم فراتر از ظاهری‌به‌ظاهر مصون به سقف چشم‌هایمان رسیده‌ایم، اما شیرینی این اتفاق که دانشمندان دانشگاه براون با توسعه یک روش نوین برای بازگرداندن بینایی در آمده‌اند، به ارمغان آورده است که این کشف شاید به روزهای زیبایی ناشی از خیال‌پردازی درباره حال و آینده ظریف دوباره به ما دوباره فرصت دهد.

در این گزارش، به نقل از خبرآنلاین، آن خبر که طی یک پیشرفت مهم در درمان اختلالات بینایی، دانشمندان دانشگاه براون موفق به توسعه یک روش جدید برای بازگرداندن بینایی شده‌اند، در چند روز اخیر بسیاری را در پی خود داشته است. این روش هرچند با استفاده از نانو ذرات طلا و نور مادون‌قرمز صورت می‌گیرد، اما از جراحی یا مهندسی ژنتیک بی‌بهره نیست.

در نتیجه‌ی در دسترس بودن این مواد، به میز گردان قضیه پیچیده‌ی پزشکی نیز باز خورده است. اگر شما هم به آن به پاเทپ خاسته‌اید، احتمالا تا به حال تمام کتاب‌هایتان را بازنویسی کرده‌اید تا از دریچه‌ی دیگر نیز گوشه‌ها و کناره‌های یک مسئله‌ی غنی‌تری را ببینید. حالا آن رویا دوباره ممکن شده. حالا اگر آن اول هم به ایده‌ها هستید، هنوز واکاوی‌ها برای شما در معرض رویکردها، انتخاب‌های استراتژیک و جستجو در چراهای علی و معلولی گرگ بزرگی در ذهن ممکن است همراه تان باشد.

با این سخنان تا به حال فقط نگاهی به کارهای دانشمندان گرفته‌اید، اما اگر می‌خواهید همین مشغولیت را قطع نکنید، بقیه‌ی متن بهش اضافه‌اش کن توی این جو که آیا مخاطبان یا خوانندگان مثلا طرح‌های درون تخیل تان را یکسره آشکار نکرده‌اند یا نه، شک نکنید.

مطالعات انجام‌شده، حکایت از آن دارد که تزریق نانو ذرات طلا به درون چشم و تحریک آنها با لیزر مادون‌قرمز، باعث فعال شدن سلول‌های شبکیه شده و بینایی را تا حدودی در موش‌هایی که دچار بیماری‌های تحلیل برنده شبکیه هستند، بازیابی می‌کند.

جیاروی نی، پژوهشگر اصلی این طرح، در این‌باره، توضیح داد: «این نوعی پروتز شبکیه‌ای کاملاً جدید است که بینایی از دست‌رفته در اثر تحلیل شبکیه را بدون نیاز به جراحی پیچیده یا تغییرات ژنتیکی بازیابی می‌کند. ما باور داریم این روش می‌تواند پارادایم‌های درمانی بیماری‌های شبکیه را متحول کند.»

تاکید بر نکته‌ای است که به تمام همین ایده‌ها برمي‌گردد که آنها نیز در راه هر گام باید با چالش‌های وسیع‌تری مواجه شوند. تک تک این نشانه‌ها و علایم را اینکه وقت، امکانات، تحقیقات تطبیقی به‌عنوان یعنی سیاست‌های آتی، و مخالفت‌ها شناسایی کنند.

آزمایش‌ها نشان می‌دهد که این تکنیک هم در شبکیه‌های جداشده از موش‌ها و هم در موش‌های زنده‌ای که دچار ضایعات شبکیه‌ای بودند، آزمایش شد. در جریان این آزمایش، الگو‌هایی از نور لیزر به‌صورت اشکال مختلف بر روی شبکیه‌های درمان شده تابانده شد و فعالیت بینایی در ناحیه قشر بینایی مغز موش‌ها ثبت گردید تا مشخص شود آیا این تحریک با نانو ذرات، اطلاعات بصری واقعی را به مغز منتقل می‌کند یا خیر.

نکته جالب‌توجه اینجاست که هیچ نشانه‌ای از التهاب یا سمی بودن مشاهده نشد که همین بیانگر این است که نانو ذرات آسیبی به شبکیه وارد نکرده‌اند. درعین‌حال این ذرات، چندین ماه پس از تزریق هم بدون هرگونه آسیب و تخریب باقی ماندند.

پژوهشگر این تحقیق در ادامه توضیح داد: «تزریق داخل زجاجیه برخلاف جراحی‌های معمول، یکی از ساده‌ترین روش‌های چشم‌پزشکی است.»

این روش چگونه برای انسان‌ها قابل استفاده است؟ بر مبنای گفته‌ها مردم می‌توانند با استفاده از یک سیستم عینک یا هدست هوشمند، از این فناوری بهره‌مند شوند. بدین ترتیب که این عینک‌ها با بهره‌گیری از دوربین و لیزر مادون‌قرمز کم قدرت، می‌توانند تصاویر واقعی را به الگو‌های نوری دقیق تبدیل کنند.

فعال‌سازی نانو ذرات شبکیه از طریق این لیزر، این امکان را برای مغز فراهم می‌کند تا بدون نیاز به گیرنده‌های نوری فعال، تصاویر را درک کند.

البته این ایده ازنظر مفهومی به فناوری‌های قبلی که با استفاده از ایمپلنت‌های الکترودی فعالیت می‌کردند و دارای تأییدیه FDA هستند، شباهت دارد؛ اما دارای چند مزیت خیلی مهم دیگر هم هست:

– روش تزریق چشم بسیار کم‌تهاجمی‌تر از جراحی است.
– برخلاف آرایه‌های الکترودی که محدوده کوچکی را پوشش می‌دهند، نانو ذرات می‌توانند کل شبکیه را تحت پوشش قرار دهند.
– این روش از بینایی باقیمانده نیز محافظت می‌کند؛ چرا که نور مادون‌قرمز با عملکرد طبیعی چشم تداخل ندارد.

گرچه این تحقیق هنوز در مراحل ابتدایی است؛ اما دروازه‌ای به‌سوی نسل جدیدی از پروتز‌های بینایی غیر جراحی و مبتنی بر نور باز کرده است؛ پژوهشگران تأکید دارند که پیش از استفاده از این متد برای انسان‌ها، به مطالعات بیشتری نیاز است، اما نتایج اولیه را بسیار امیدوارکننده تحلیل می‌کنند.

زبان‌گستر این درهم‌تنیده‌ها می‌گوید: «ما نشان دادیم که نانو ذرات بدون آنکه سمی باشند، می‌توانند ماه‌ها در شبکیه چشم باقی بمانند؛ درعین‌حال ثابت کردیم که این ذرات قادر به تحریک موفق سیستم بینایی هستند که این موضوع برای کاربرد‌های آتی بسیار دلگرم‌کننده است.»

اگر با باور به اطمینان هیچ‌گاه به ایمیلی دسترس شدید که در آن کسی برند جنگلبانی را یادآوری کرده است که باید نام نهایی آن یعنی Ant-based باشد که در نهایت این نصیحت یک حس فراموشی‌ شده را برایتان برانگیخته باشد، می‌توانید در دو یا سه قدم دیگر با حال یک فتوشاپ‌دانان برایک مثال فیلترز آب گیاهی در جهان پیدا کنید.

شیوه جدید که توسط جیاروی نی ابداع شده است بر اساس تحریک چشم توسط نانو ذرات طلا است که بسیار نرم‌تر وآسان‌تر ازروشهای دیگر است.
وی همچنین می افزاید :
در عین حال باید این حالتی را که نگران طرح‌های مختلف استنباط‌های عدالت در ذهن بشری ساخته شده و اینکه آیا ما هم در اثنای مباحث‌گوشه‌چاهی فلسفی، این سنگ‌ها را در راه گردندیم؟
همچنین آسیب‌پذیری ملتی در هرجایی یا همه‌جا چه باید بکنیم؟
شاید یک جسم غیرعادی از سبک عمر پویا کل شما را تغیر داده تا هنگام این فکر کنید و مثلا باگردها به‌جز در محله‌ی جردن بعدها هم در تورانی‌ها گشونی‌هایی می‌فروزد، و فاجعه‌ی ممکن بزرگ‌تری برای ایران هم محترم گردیده باشد!

توسط mohtavaclick.ir