دادستان رباط کریم درأمفعالیتهای خود در مبارزه با قاچاق سوخت، اهمیت این چالش را بیان میکند و اعمالی که در این راستا انجام شده را توضیح میدهد. در تاریخ ۵ و ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴، پس از دستورالعمل رئیس قوه قضاییه و رئيس کل دادگستري استان تهران به منظور مبارزه با قاچاق کالا و سوخت غیر مجاز، ۱۷ انبار غیرمجاز سوخت شناسایی و ۲۵۰ هزار لیتر سوخت قاچاق کشف شد. این موضوع نشان میدهد که هنوز تعداد قابل توجهی از موارد قاچاق سوخت در کشور وجود دارد و این آژانسها و نهادهای برگزار کننده فعالیتهای مبارزه با قاچاق باید به سطح بالاتری از عملکرد خود برسند.
مشخص میشود که برخی ادارات مرتبط در این مسئله کاستیهایی داشتهاند که دریافت شده اند و با توجه به اینکه این موضوع از چالش های بسیار مهم و جهانی است، راه حل های عملیتر و بلند مدت برای مبارزه با این چالشها ارائه میشود. متاسفانه موارد زیادی از قاچاق سوخت و کالا در سراسر جهان گزارش شده است. اگرچه مبارزه با این معضل به خورده چیزهایی مانند کار Weirdی و تفاهم پلیسهای مقصد و مبدا و همکاری میسازدو اگرساده و شدید نباشدو خیلی چیزهای مکمل نیاز دارد و کاستیهای زیادیوجود دارد. در این راستا نهادهای امر انتظامی و اطلاعاتی مسایلی را گزارش کردهاند و در پی اسناد آماری آن مبنی بر فروش سرپوشی وهشدارهای مراکز دپو قاچاق سوخت، ۷ نفر را به اتهام قاچاق سوخت دستگیر و زندانی کردهاند. این اقدام نشان میدهد که اگر نواقص موجود در این قبیل ادارات برطرف شود و هر کس به قدر توانایی عیناهایش فعالیت کند، چه در نهادهای دولتی و چه در شهرها، روستاها، مراکز و هر قشر و صنفی در دور و نزدیک قدم های مهمی در پیشرفت قوه قضاییه و شتاب وارد شدن به طریق درست در ها میتواند دستی در این مورد بزند.
این امر نشان میدهد که فعالیتهای قوه قضاییه برای مبارزه با قاچاق کالا و سوخت در روند مناسبی قرار دارد و اقدامات آن در کاهش چالشهای مرتبط با قاچاق موثر بوده است. با این حال، امکان اقدامات بیشتر برای شناسایی و رسیدگی به موارد قاچاق وجود دارد و تلاش برای برطرف ساختن نواقص در ادارات مرتبط و شناسایی و پیگرد درست شؤون دپو های غیر مجاز با پیگیری بسیار از طرف صاحبان امضاء کشور است.