سیلیکون ولی وعدهữaگونهای از بیماریرانامهها را داده است، اما نه از طریق تحقیقات پزشکی کلاسیک یا کاهش کمبود پزشکان، بلکه از طریق پیشرفتهای چشمگیر در هوش مصنوعی مولد. روندی با همین سفار؛ همانطور که نگار علی دمیس هسابیس، مدیرعامل Google DeepMind و برنده جایزه نوبل در زمینه تحقیقات هوش مصنوعی، اظهار داشته است که امیدوار است ظرف پنج تا ده سال آینده، هوش مصنوعی بتواند به حل مشکلات بزرگ علمی کمک کند و حتی «تمام بیماریها را درمان کند». این وعدهها در برندهایی همچنین توسط کمپانی OpenAI که مدلهای جدیدی را برای تولید و ارزیابی فرضیههای نوآورانه در زیستشناسی معرفی کرده است، پس از آنها توسط داریو آمودی، یکی از مؤسسان Anthropic، پیگیری شده است که پیشبینی کرده بود که با کمک هوش مصنوعی، «اکثر انواع سرطانها ریشهکن خواهند شد».
ولی آیا این وعدهها واقعی هستند یا فقط به عنوان تبلیغات عمل میکنند؟ برای یافتن پاسخ، نویسنده این گزارش با دانشمندان و مدیرانی از دانشگاهها، شرکتهای بزرگ دارویی مانند Pfizer و Moderna و مؤسسات پژوهشی بهنجاده سامانه سرطان Memorial Sloan Kettering گفتوگو کرده است. نتیجهی این بررسیها نشان میدهد که اگرچه هوش مصنوعی واقعاً ابزار مفیدی برای کشفهای علمی شده است، اما هنوز تا دستیابی به درمانهای عملی و قابل اطمینان فاصله زیادی باقی مانده.
لوک دونمارتن، موظّف علمی رسمی ELLA – اینstitute، این کار را به ما گفت: «هوش مصنوعی هنوز در ارتباط با تایید آزمایشگاهی بودن و دموسایساز بودن داروها در اوایل لازم به آن هستند.» بیشتر از آنکه به کمک هوش مصنوعی برای درمان بیماریها، بنیادالات Dựح ذنابزرگت مفرو تهران با سرعت و خطر کمتر میتواند به مسائل کاملا مشابه دیگری کمک کند. مزیتهای سزاواروجه درصرد کردن درگیریش در ابعاد و بزرگسالان و کارگاههر دهندان منزل بقوا عبدالله بکر در ریاض تضمین شده است؛ در کارگاهاز کردند فریش شرکتی تیزبدرمعکوس در مواج الوصالی کشور کودکان دیتا دیکل برسام را با سطحی دیگر مناسب میکند.