**خلیج فارس: زادگاه فرهنگ‌ها و تمدن‌های بزرگ بشری**

مصاحبه با دکتر منوچهر جهانیان، معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه علم و فرهنگ جهاددانشگاهی در روز ملی خلیج فارس

در روز ملی خلیج فارس، جهانمان به این سؤال می‌خوانیم که چه چیزی خلیج فارس را به مظهر صلح و دوستی و پیونددهنده فرهنگ‌ها و تمدن‌های بزرگ بشری تبدیل کرده است؟ دکتر منوچهر جهانیان، معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه علم و فرهنگ جهاددانشگاهی در این زمینه می‌گوید: “خلیج فارس از بدو پیدایش تاکنون در شکل‌دهی روابط فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و تجاری ملل مختلف تاثیرگذار بوده است.”

روابط بینافرهنگی ایرانیان در طول تاریخ همواره همدلی و همکاری میان مردم و اقوام مختلف بشری، صلح و دوستی، تعامل و همکاری را در گستره جغرافیای فرهنگی ایران گسترش داده است. ارتباط عمیق و پایدار ایران با نام خلیج فارس در اشکال و حوزه‌های مختلف قابل ترسیم، تائید و تاکید است و استمرار آن تا دوران معاصر به زیبایی آبهای نیلگون خلیج فارس به تصویر درآمده است.

فعالیت‌های فرهنگی با رویکرد شناخت و آگاهی بخشی در حوزه فرهنگ و تمدن بزرگ ایران زمین در منطقه خلیج فارس می‌تواند بستری را برای معرفی فرهنگ، تاریخ و تمدن ایران و جاذبه‌های متنوع و بی‌نظیر سواحل و کرانه‌های خلیج فارس فراهم نماید. اما چگونه؟ دکتر جهانیان می‌گوید: “توسعه فعالیت‌های فرهنگی با محوریت میراث فرهنگی و گردشگری می‌تواند در جهت گسترش صلح و دوستی، تعمیق روابط فرهنگی، اجتماعی و تعامل میان مردمان و دولت‌های منطقه خلیج فارس و سایر مناطق به شمار آید.”

زمینه‌های همکاری بین‌المللی در جهت معرفی میراث فرهنگی و تمدنی ایران و تعامل بیشتر میان کشورهای منطقه خلیج فارس با سایر ملل جهانی قابل توجه است. دولت‌های منطقه خلیج فارس براساس اشتراکات فرهنگی، تمدنی، علاقه‌مندی‌ها و پیوندهای عمیق و ریشه‌دار فرهنگی، زمینه‌های حضور مردمان و گردشگران سایر مناطق را برای بازدید و آشنایی بیشتر با میراث کهن و باستانی منطقه خلیج فارس فراهم آوردند. این قدمت در جهت رونق و شکوفایی اقتصادی منطقه خلیج فارس، انسجام اجتماعی و زمینه‌های همکاری بیشتر و تعامل منطقه‌ای گسترش خواهد داد.

همان‌طور که دکتر جهانیان خاطرنشان می‌کند، گرامیداشت روز ملی خلیج فارس در جهت معرفی و توجه بیشتر به مردمان این منطقه با پیشینه تاریخی و تمدنی با معرفی آثار و جاذبه‌های بی‌نظیر و متنوع گردشگری برای حضور در عرصه‌های بین‌المللی در جهت تعامل سازنده، همگرایی و هم‌افزایی بیشتر میان کشورهای منطقه خلیج فارس با سایر مردمان و کشورها برای رسیدن به توسعه و آبادانی این منطقه بایستی در اولویت تعاملات فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی دولت قرار گیرد.

**راهکارهای توسعه فرهنگی و گردشگری**

دکتر جهانیان همچنین راهکارهای توسعه زیرساخت‌ها و انجام اقدامات بهینه در راستای توسعه فعالیت‌های فرهنگی و گردشگری در منطقه خلیج فارس را ذكر می‌کند. او می‌گوید: “توسعه زیرساخت‌ها و انجام اقدامات بهینه در راستای توسعه فعالیت‌های فرهنگی و گردشگری در منطقه خلیج فارس با حضور سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی و به‌کارگیری ظرفیت‌های بومی و محلی این منطقه در مسیر معرفی ویژگی‌های فرهنگی و اجتماعی، میراث فرهنگی و تمدنی منطقه، علاوه بر همگرایی منطقه‌ای، به اشتغال و کارآفرینی و توانمندسازی جوامع میزبان و محلی، اشتغال و کارآفرینی برای بومیان و ساکنین منطقه خلیج فارس فراهم می‌نماید.”

سؤال اینجاست که آیا ما به این اهداف و رویکردها پی می‌بریم و در جهت رسیدن به آنها تلاش می‌کنیم؟ و آیا حکومت‌ها و مردمان خلیج فارس چندان توجه به توسعه زیرساخت‌ها و اقدامات بهینه در راستای توسعه فعالیت‌های فرهنگی و گردشگری ندارند؟ تنها راه تعامل سازنده، همگرایی و هم‌افزایی بیشتر میان کشورهای منطقه خلیج فارس با سایر مردمان و کشورها برای رسیدن به توسعه و آبادانی این منطقه گسترش یادکردنUEDF Connect,AILABLEeursion completion: استARSReal capabilityبلاگر نظر می‌دهد: [text] رویدادهای بین‌المللی در جهت گسترش فرهنگ و تمدن ها

توسط mohtavaclick.ir