دولت ترامپ به دنبال «صلح از طریق قدرت» است

اولین اصل دولت ترامپ، ابزار سیاسی «صلح از طریق قدرت» است که توسّط او و همراهانش بارها برای فصل مسائلی که پیرو این سیاست بوده است، مورد اشاره قرار گرفته است. از روی این اصل، مفهوم صلح از طریق قدرت فرمولی برای هماهنگی میان خواسته‌های سیاسی و مناطق مختلف در سرتاسر دنیا می‌شود. پیشگام این ایده معروف به، «منافع ملی» یعنی نظریه براندازی ترامپ- «ریال پلیتیک»، نویسنده «سکولا بایدبانی راستی» است. اما این ایده ریشه‌های عمیق‌تری دارد. بر این اساس ترامپ از تهدیدات نظامی علیه ایران در طول مذاکرات نیز بهره می‌برد تا بتواند امتیازگیری کند. او گاهی از حمله نظامی اسرائیل سخن می‌گوید گاهی از حمله آمریکا و برخی موارد ترکیبی از این دو را مطرح می‌کند. در واقع صحبت از تهدید نظامی از سوی ترامپ یک اهرم فشار مذاکراتی محسوب می‌شود.

اخیرا نتانیاهو در مراسم کنفرانس خبرگزاری سندیکای خبری یهودی ادعا کرد که توافق کارا، توافقی است که ظرفیت غنی‌سازی ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را از بین ببرد. اگر ایران ابزار پرتاب، موشک‌های بالستیک و موشک‌های بالستیک قاره‌پیما را در اختیار داشته باشد، همه شهر‌های ایالات متحده را تهدید می‌کنند. بار دیگر مدل لیبی را «تنها توافق خوب» دانست و مدعی شد: «یک توافق بد به مراتب بدتر از توافق نکردن است». درکل هر چند در سطح کلان می‌طلبد تهدیدات نتانیاهو چنان جدی تلقی شود که انگار همین فردا عملی می‌شود؛ اما تمرکز اسرائیل بر خرابکاری به موازات مذاکرات خواهد بود.

در موضوع حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران تلاش نتانیاهو این است که آمریکا را درگیر کند نه این که خود اسرائیل راسا اقدام کند و حمله‌ای در این سطح را بدون هماهنگی و همکاری واشنگتن انجام دهد. در کل هر چند در سطح کلان می‌طلبد تهدیدات نتانیاهو چنان جدی تلقی شود که انگار همین فردا عملی می‌شود؛ اما تمرکز اسرائیل بر خرابکاری به موازات مذاکرات خواهد بود.

توسط mohtavaclick.ir