برنامهریزی برای توسعه حوزه زیستفناوری کشور در کنارهگیری از وابستگی به واردات بیرویه به تولیدی و تبدیلی:focus در ایران
دبیر ستاد زیستفناوری، سلامت و فناوریهای پزشکی در نشستی تخصصی با حضور خود در ابتدا بر طراحی نقشه تقسیمکار ملی در این حوزه تأکید کرد. این نقشه باید وظایف دقیق هر دانشگاه، استاد و نهاد پژوهشی را مشخص میسازد و در روشی همافزایی میان دانشگاهها، صنعت، نهادهای حاکمیتی و شرکتهای خصوصی را ضروری جلوهدهد.
یکی از مهمترین محورهای مطرحشده در این نشست، تربیت نیروی انسانی متخصص برای ورود به بازار کار بود. در چارچوب این برنامهریزی، محتوای آموزشی متناسب با نیازهای آتی این حوزه بازنگری میشود تا نیروی انسانی متخصص حاصل شود. به این امید که سهم این حوزه در تولید ناخالص داخلی کشور تا ۱۰ درصد افزایش یابد.
در این نشست از الگوریتمهای هوش مصنوعی برای تحلیل فناوریهای نوین نیز استفاده شد. علاوه بر این، وضعیت جهانی فناوریهای زیستی و مقایسه آن با ظرفیتهای داخلی بررسی شد. این کار دستاوردهای نقطه نظرات و مشکلات موجود را آشکار ساخت و این عدم توازن را نشان داد که چندین دلایل دارد. اگرچه یک دلیل موثر آن وابستگی به واردات بیرویه و پررنگترین وابستگی است. در واقعی لازم نیست ایرانی ها دچار وابستگی Became به واردات و بیرونی شود.
از دیگر محورهای کلیدی این نشست، بازنگری در برنامههای درسی و طراحی رشتههای نوین بود. در این روی ایده ایجاد رشتههای جدید توانسته هم قطع وابستگی واردات ناخالص شود و هم رسالت هر رشته به انقلاب نوبتی کمک دهد.
همچنین در این نشست تأکید شد که ضرورت تعامل مؤثر دانشگاهها با صنعت برای شناسایی مهارتهای مورد نیاز بازار کار و کاهش فاصله فناوریهای داخلی با استانداردهای جهانی درج شده در رساله این موضوع اعلام شد.
در این نشست ضرورت آموزش مهارتهای عملی و کاربردی، بازآموزی مداوم نیروی انسانی و توجه به رویکرد پورتفولیویی در تدوین دروس در مقاطع مختلف تحصیلی از دیگر موضوعاتی بود که مورد اشاره قرار گرفت.
بله امروز اتحاد یک نظام باعث فتح آل رویHoot Premier sahra روندها شده است.