**چهار خدمت جدید از برنامه حمایتی «سرمایه‌گذاری برای تولید دانش‌بنیان» صندوق نوآوری و شکوفایی معرفی شد**

برنامه حمایتی صندوق نوآوری و شکوفایی در سال ۱۴۰۴ تحت عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید دانش‌بنیان» هفته گذشته با حضور اصحاب رسانه رونمایی شد. این برنامه شامل هفت بسته «پیوند»، «نوآفرین»، «نوپا»، «توانا»، «راهبرد»، «ضامن» و «رشد» است که در قالب ۲۲ خدمت اجرا می‌شود.

پیش از این، چهار خدمت شامل تکمیل زیرساخت‌های تولید دانش‌بنیان (بسته توانا)، تضمین سرمایه‌گذاری از طریق تأمین مالی جمعی (بسته ضامن)، ضمانت انتشار اوراق صکوک نوآوری (بسته ضامن) و تکمیل سرمایه طرح‌های دانش‌بنیان دارای مجوز سکوهای تأمین مالی جمعی (بسته رشد) معرفی و رونمایی شدند و شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند درخواست‌های خود را برای بهره‌مندی از تسهیلات این بسته‌ها، ثبت کنند.

در ادامه معرفی خدمات بسته حمایتی «سرمایه‌گذاری برای تولید دانش‌بنیان»، چهار خدمت دیگر تحت عنوان معرفی محصولات دانش‌بنیان با قابلیت کارآفرینی (بسته پیوند)، حمایت از دانش‌بنیان‌شدن شرکت‌های فناور از طریق صندوق‌های پژوهش و فناوری (بسته نوآفرین)، تأمین مالی رشد تولیدات دانش‌بنیان (بسته رشد)، ضمانت تأمین منابع شرکت‌های دانش‌بنیان از بازار پول (بسته رشد) معرفی شده و شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند از سه‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ درخواست‌های خود را ثبت کنند.

**خدمت «معرفی محصولات دانش‌بنیان با قابلیت کارآفرینی» (بسته پیوند)**

شرکت‌هایی که محصول دانش‌بنیان آنها شامل تجهیزات یا ماشین‌آلاتی (از جمله پهپاد سمپاش، دستگاه‌های CNC، بسته‌بندی، پوشش‌دهی، پرینترهای سه‌بعدی) است که با بهره‌گیری از این محصولات، به صورت مستقل، امکان سرمایه‌گذاری و راه‌اندازی یک کسب و کار وجود دارد، مشمول بهره‌مندی از خدمت «معرفی محصولات دانش‌بنیان با قابلیت کارآفرینی» می‌شوند.

هدف از ارائه این خدمت، توسعه کارآفرینی و خوداشتغالی در کشور برپایه محصولات دانش‌بنیان است. در قالب این خدمت، صندوق نوآوری و شکوفایی از خریدارانی (حقوقی یا حقیقی) که برای راه‌اندازی کسب و کار خود، اقدام به خرید محصولات دانش‌بنیان می‌کنند، با اعطای تسهیلات فروش اقساطی (لیزینگ) حمایت می‌کند. حداکثر مبلغ تسهیلات این خدمت، ۵۰ میلیارد تومان تا سقف ۸۰ درصد قیمت محصول دانش‌بنیان با نرخ سود ۲۰ درصد با (۶ ماه تنفس) دوره بازپرداخت ۱۸ ماهه است.

**خدمت «حمایت از دانش‌بنیان‌شدن شرکت‌های فناور از طریق صندوق‌های پژوهش و فناوری» (بسته نوآفرین)**

خدمت «حمایت از دانش‌بنیان‌شدن شرکت‌های فناور از طریق صندوق‌های پژوهش و فناوری» با هدف کمک به افزایش نرخ ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه می‌شود. هدف از ارائه این خدمت، اعطای تسهیلات به شرکت‌های فناور و خلاق مستقر در پارک‌های فناوری سراسر کشور، به منظور کمک به ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان جدید است.

براین اساس، صندوق نوآوری در همکاری با پارک‌های علم و فناوری و از طریق صندوق‌های پژوهش و فناوری غیردولتی، تسهیلاتی را به شرکت‌های «فناور و خلاق» ارائه می‌کند. این شرکت‌ها باید دارای طرح مشخصی باشند که با اجرای آن، موفق به اخذ مجوز دانش‌بنیانی شوند. سقف هر فقره تسهیلات برای طرح‌های نمونه‌سازی ۱ میلیارد تومان با نرخ سود ۴ درصد و برای سایر برای طرح‌های مرتبط با رشد تولید و توسعه زیرساخت ۲ میلیارد تومان با نرخ سود ۲۰ درصد، با (۶ ماه تنفس) دوره بازپرداخت ۱۸ ماهه است.

**خدمت «تأمین مالی رشد تولیدات دانش‌بنیان» (بسته رشد)**

صندوق نوآوری و شکوفایی قصد دارد به منظور رشد تولید و فروش شرکت‌های دانش‌بنیان و تقویت اثرگذاری آنها در اقتصاد کشور، خدمت «تأمین مالی رشد تولیدات دانش‌بنیان» را به دانش‌بنیان‌ها ارائه کند. هدف از ارائه این خدمت، کمک به رشد فروش حداقل ۴۰ درصدی محصولات دانش‌بنیان است.

براین اساس، شرکت‌های دانش‌بنیان که فروش کل آنها در سال ۱۴۰۳ بیش از ۵ میلیارد تومان است، دارای برنامه فروش رسمی یا قرارداد معتبر برای فروش محصول دانش‌بنیان طی سال آتی هستند و همچنین، برنامه عملیاتی مشخصی برای رشد فروش حداقل ۴۰ درصدی در یک سال آتی داشته باشند، مشمول دریافت این تسهیلات می‌شوند. سقف تسهیلات قابل‌دریافت از طریق شبکه بانکی ۱۰۰ میلیارد تومان با نرخ ۲۳ درصد، با دوره بازپرداخت ۱۲ ماهه است.

**خدمت «ضمانت تأمین منابع شرکت‌های دانش‌بنیان از بازار پول» (بسته رشد)**

خدمت دیگر صندوق نوآوری و شکوفایی «ضمانت تامین منابع شرکت‌های دانش‌بنیان از بازار پول» است. این خدمت با هدف تسهیل تامین وثیقه شرکت‌های دانش‌بنیان که تسهیلات خود را (برای تولید محصولات دانش‌بنیان) از شبکه بانکی تامین می‌کنند، ارائه می‌شود. هدف از ارائه این خدمت، کمک به تأمین وثیقه شرکت‌های دانش‌بنیانی است که برنامه افزایش حداقل ۴۰ درصدی فروش دارند.

شرکت‌های دانش‌بنیان که فروش کل آنها در سال ۱۴۰۳ بیش از ۵ میلیارد تومان باشد، دارای برنامه فروش رسمی یا قرارداد معتبر برای فروش محصول دانش‌بنیان طی سال آتی هستند و همچنین، برنامه عملیاتی مشخصی برای رشد فروش حداقل ۴۰ درصدی در یک سال آتی داشته باشند، مشمول دریافت این خدمت می‌شوند. شرکت‌ها برای تأمین هزینه‌های جاری (سرمایه در گردش) تولید (از قبیل مواد اولیه، دستمزد، برون‌سپاری و…) و کسری نقدینگی مورد نیاز اجرای قراردادهای مرتبط با محصولات/خدمات دانش‌بنیان خود می‌توانند از تسهیلات تا سقف ۱۰۰۰ میلیارد ریال از طریق بانک‌های عامل با نرخ ۲۳ درصد و با بازپرداخت حداکثر ۱۲ ماهه استفاده کنند.

**چالش‌های خدمات جدید**

هرچند خدمات جدید صندوق نوآوری و شکوفایی در جهت کمک به شرکت‌های دانش‌بنیان و رشد تولید و فروش آنها ارائه شده‌اند، اما وجود چالش‌های بسیاری در این صنعت محسوب می‌شود. از جمله چالش‌های اصلی می‌توان به محدودیت‌های مالی، 缺صة accessories نقاط ضعف در ایجاد زیرساخت‌ها، مشکلات محیطی و اجتماعی اشاره کرد.

**راه‌حل‌ها**

برای حل این چالش‌ها و پرکردن مفقوداتی که در این صنعت وجود دارد، راه‌حل‌های متعددی وجود دارد. از جمله:

* تامین مالی کافی برای شرکت‌های دانش‌بنیان
* ارتقای زیرساخت‌های صنعت دانش‌بنیان
* بهره‌گیری از فناوری‌های نوین برای افزایش效率
* مشارکت دولتی برای تامین زیرساخت‌ها و تجهیز شرکت‌های دانش‌بنیان

**توصیف‌ها**

برنامه حمایتی صندوق نوآوری و شکوفایی با هدف رشد تولید و فروش شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه شده است. این خدمات دارای تسهیلات و حمایت‌های مالی قابل‌توجهی هستند. برای بهره‌مندی از این خدمات، شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند از سه‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ درخواست‌های خود را ثبت کنند.

با توجه به اهمیت رشد تولید و فروش شرکت‌های دانش‌بنیان در اقتصاد کشور، این خدمات از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند. همچنین، با وجود چالش‌های بسیاری در این صنعت، تلاش برای حل این چالش‌ها از اهمیت مضاعفی برخوردار است.

توسط mohtavaclick.ir