ایلان ماسک، بازرگان و مدیرعامل تسلا و اسپیس‌ایکس، مجدداً با انتقادهای تندی از جنگنده اف-۳۵ لایتنینگ II متظاهر شد. او این جنگنده‌های نسل پنجم را در برابر پهپاد‌های ارزان‌قیمت چینی «منسوخ» و آسیب‌پذیر خواند و ادعا کرد که این پهپاد‌ها می‌توانند جت‌های سرنشین‌دار را در چند ثانیه نابود کنند. این اظهارات در زمانی مطرح شد که لاکهید مارتین، سازنده اف-۳۵، پس از از دست دادن قرارداد ساخت جنگنده نسل ششم به بوئینگ، اعلام کرد که با ادغام فناوری‌های نسل ششم، نسخه‌ای پیشرفته‌تر از اف-۳۵ را با عنوان «نسل پنجم پلاس» عرضه خواهد کرد.

انتقاد‌های ماسک، علاوه بر عنوان شدن به‌عنوان مشاور بهینه‌سازی هزینه‌های دولت ایالات متحده، نمایانگر چالش‌های این جنگنده است. گرچه اف-۳۵ با تاکید بر برتری آن در اعتبارات پنتاگون همچنان یک سلاح حیاتی در امنیت ملی ایالات متحده است، اما اشتباهات فنی، هزینه‌های بیش از حد و تأخیرات مطرح‌شده، این جنگنده را به یک پروژه بحث‌برانگیز تبدیل کرده است.

امروز، صنعت پهپاد‌ها در حال رونق است. چین، که در سال ۲۰۱۹ استراتژی «جنگ هوشمند» را به سامان رساند، پهپاد‌های پیشرفته را برای نظامی و غیرنظامی عرضه کرده است. این صنعت، بازیگران جدیدی از جمله پهپاد‌ها با ویژگی‌های پیشرفته مانند CH-9 و Jetank را خلق کرده است. پهپاد‌های ارزان‌قیمت با بهره‌وری بالای هوش مصنوعی و طراحی شدن برای انبوه‌سازی، در همINU توانسته‌اند جایگزین لجستیک و یافتن و نابود کردن طوفان شوند.

این چالش‌ها، پاسخ‌های پنتاگون را نسبت به واکنش به پهپاد‌ها فعال ساخته است. در این همINU، برای اغتنام از تکنولوژی پهپادها، توسعه برنامه‌های بهینه‌سازی و تولید انبوه که به بهره‌وری بیشتر استفاده کنند، ضرورتی دارای اقتضای حتمی برای جا‌زدن در سطح جهانی است.

توسط mohtavaclick.ir