ابتدای پرونده فاجعه: افزایش سن بازنشستگی در دستور کار مجلس قرار گرفت

در حالی که دولت افزایش سن و سابقه بازنشستگی را از ابتدای سال جاری امضاء کرده و این مصوبه بخشی از برنامه هفتم توسعه است، یک نماینده مجلس وعده ابطال آن از طریق مجلس را داده است. در روزهای گذشته، «مصطفی معینی» نماینده مردم کاشان و آران و بیدگل در مجلس، گفت که مصوبه افزایش سن بازنشستگی مشکلات زیادی برای کارگران ایجاد کرده است و آنان را برای ابطال این مصوبه در مجلس ملزم ساخته است.

در نشست تشکل‌های کارگری و کارفرمایی در اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی کاشان، مصطفی معینی افزود که ابطال مصوبه افزایش سن کارگری و تبدیل قرارداد موقت کارگران به قرارداد دائم پس از ۵ سال و تلاش برای افزایش دستمزد کارگران با توجه به نرخ تورم از برنامه‌های نمایندگان در مجلس است.

او همچنین اضافه کرد که اگرچه افزایش سن و سابقه بازنشستگی به عنوان راه‌حل بحران صندوق‌های بازنشستگی، از جمله تامین اجتماعی، شناخته شده است، اما مشکل به بینش ابتدایی و یک‌جانبه‌ در میانه راه رسیده است.

آیا امکان ابطال مصوبه افزایش سن و سابقه بازنشستگی وجود دارد؟ «احسان سهرابی» فعال کارگری، با انتقاد از فشار بر کارگران برای رفع مشکلات صندوق‌های بازنشستگی، از جمله تامین اجتماعی، گفت که راه‌حل بحران در واقع افزایش سن و سابقه بازنشستگی نیست، بلکه شفاف‌سازی عملکرد صندوق‌ها، تعهد‌پذیری دولت در مقابل آن‌ها و جلوگیری از حیف و میل‌ها در حوزه شرکت‌ها و سرمایه‌گذاری‌هاست.

او با اشاره به اینکه راه حل واقعی در سرچشمهٔ مشکل می‌گردد، گفت که اگر بر زیرمجموعه‌های تامین اجتماعی از جمله شستا نظارت شود، نیازی به افزایش سن و سابقه بازنشستگی نیست.

سهرابی با اشاره به اینکه در سایر کشورها سن بازنشستگی از ایران بیشتر است، گفت که نباید یک داینامیک بیش از حد یک‌جانبه قیاس شود و نشانه‌های فقدان در تحمیل مشکلات به جان کارگر را نادیده گرفت. او تاکید کرد که اگر دستمزد کارگران در سایر کشورها با رینگ‌های مختلف میسور واقع شوند، با سطح حقوق کارگران ما باید یک مقایسه همه‌جانبه صورت داد.

این فعال کارگری همچنین به ضرورت عملکرد مستحکم و دقیق اعضای شستا اشاره کرد و تأکید کرد که ایا این اعضا را با پای‌یورمن یا بقایانا تحت نظارت قرار داده‌ایم؟

توسط mohtavaclick.ir