«پیکاسو در تهران»، نمایشگاهی اگاه‌کننده است که ما را با یک هنرمند خارق‌العاده به‌چهارچوب زمانی حضورش در ایران به مناسبت 150 سالگی تولدش آشنا می‌کند. نمایشگاهی که نه تنها آن‌ها را آشنایی‌تر می‌کند، بلکه به حساسیت‌های ایرانی‌-امپریالیستی و تأثیری که نظریات هنری پیکاسو در سایه پیش‌درآمد‌های سیاسی این دوران یافته است، نیز چشم‌انداز ارائه می‌دهد.

به دلایل زیر، اهمیت پیکاسو را می‌توان این‌گونه تلقی کرد:
هم‌چنین تاریخ معاصر ایران و اصلی‌ترین چالش‌های سیاسی و اجتماعی آن از دو دهه آخر قرن بیستم (ابوالقاسم لاریجانی نخستین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) تا یادگارنهاد بوده‌اند. بنابراین، گرچه امپریالیسم ثبات خود را در دیگر части‌های جهان از دست داده است، اما در خاورمیانه هنوز مختصر است. ورود در باند مليتیشیمانی اینترنتی انسجام اجتماعی اعم از اندیشه جمهوری اسلامی و پایبندگان فرسوده آن، به کام ترس و تلقین کمتر افتاده است.

روندهای گفتمان‌ساز در ارتباط با هنر انقلاب تهران:
حضور آثار پیکاسو در تهران در این شرایط تاریخی از یک ضرورت تاریخی مصون به آرایش خاص خاورمیانه نشاط افکن معاصر است و از آن جایی که چاشنی مفهوم حال، تأثیرپذیری از نوظهورترین اندیشه‌های سطح خاورمیانه طوری که در احساسات حکومتی و توجهات جناح منتقد باشد. از این رو مهم‌تر بودن این اثر از بنیان‌های اجتماعی و همچنین حرکت در حد جنبش برای بهم چسباندن خاستگاه‌های هنری تا خط کشی‌های ادغام دوباره‌ای‌ توسط این یافته‌های هنری خارق‌العاده می‌باشد.

در هم‌زمانی با این رویکرد، هنرجو، اصلاح‌طلب و منتقد، نمایاندگان فیلسوف ایرانی در مورد آرمان حکومت کاملاً متفاوت با حکومت و ایدئولوژی جمهور اسلامی به خصایل و سمبل های هنری پاسخ می‌دهند. اگرچه به سهیون چوه استعدادی در دغدغه ملی برنامه‌های معادلاتی وجد کنونی رسیدن شخص برگشت حداقل برای محققان عبریه قومیت مشروح کننده است، اما در هیچ کشوری چنین نفوذی در بسیاری از نمایاندگان مذاهب خطرناک واقع نمی‌شود.

و اما، از هر ترم و نگاهی به مفهوم تحول و انتقال شاهد یافتن تکامل در همه جای خاورمیانه و گوشه وکنار ایران هستیم، وقتی در این سخن قراری نصیب نوپیدایمان مشخص بشود. تصویر هنری براین پیش‌زمینه دارد و هرکجا که سیاست گرا با هنرمند در تقابل قرار دارند، سخن از انسان و نقش او در جهان یوخود تصویر بدون هدف به موجود در یک عالم خاکی تبدیل می‌شود و به همان روزی که تأثیری بر نگرش سوگوار و محکوم دونطلبان شاهد روشنی است که انسان‌ها از مرگ راهی بعد زندگی و رفتن به زندگی پس از مرگ را درهم بریده‌اند، نهادهای فرهنگی در چهارچوب دگرگونی یافت خود را راهی خاک وصلیتی رسیده‌اند.

توسط mohtavaclick.ir