**وظیفه پارک‌های علم و فناوری در رشد توسعه باعث створення ارزش افزوده برای کشور شده**

همچنین در حاشیه این نشست، سه پنل تخصصی با عناوین «تجربه‌نگاری در پارک‌های علم و فناوری»، «پارک‌های علم و فناوری از گذشته تا آینده» و «نشست تعاملی روسای ادوار پارک‌های علم و فناوری» برگزار شد.

تورج امرایی، معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، حضور در میان روسای ادواری پارک‌های علم و فناوری را فرصتی مغتنم دانست و تأکید کرد: این پارک‌ها، سرچشمه زایش شرکت‌های دانش‌بنیان هستند.

امرایی همچنین به وجود بیش از ۱۵ هزار واحد فناور و شرکت در این پارک‌ها اشاره کرد و گفت: ظرفیت بالای ۶۰ پارک علم و فناوری با ماموریت‌های مختلف در کشور وجود دارد.

وی با ابراز امیدواری به همکاری بین پارک‌ها، وزارت علوم، صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی، افزایش کارآمدی زیست‌بوم فناوری کشور را به ویژه با تمرکز بر توسعه فناوری هدف قرار داد.

امرایی نیز درخصوص چالش‌های این حوزه بیان کرد: در پارکی زیرساخت خوبی ایجاد شده، اما ورودی پارک‌ها مناسب نیست، در جای دیگر مشکل زیرساخت است و این موضوع کار را برای معاونت فناوری وزارت علوم سخت می‌کند.

با این حال، این مقام مسئول ضعف در زیرساخت‌ها، چالش در تجاری‌سازی محصولات به دلیل عدم حمایت دولت و سرمایه‌گذاران، و محدودیت منابع مالی را از جمله چالش‌های مشترک بین پارک‌ها برشمرد.

وی همچنین مهم‌ترین چالش «شبکه‌سازی و شکل‌گیری ارتباطات برای فعال‌سازی ظرفیت‌های قانون جهش تولید دانش‌بنیان» را عنوان کرد.

در ادامه، معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی، دو مسیر پیش روی کشور برای توسعه فناوری را به přeh اشاره کرد و گفت: تکیه بر منابع محدود دولتی یا استفاده از ظرفیت‌های قانون جهش دو مسیر پیش روی ما است که ۲۰ ماده قانون جهش، ظرفیت قابل توجهی برای پارک‌های علم و فناوری ایجاد می‌کند و آنها می‌توانند از این ظرفیت‌ها بهره‌مند شوند.

وی همچنین به تخصیص ۷.۵ همت اعتبار مالیاتی ماده ۱۱ در سال ۱۴۰۳ اشاره کرد و افزود: دانشگاه‌ها نیز حدود ۳۰۰ میلیارد تومان از این اعتبار را دریافت کرده‌اند، این آمار نشان می‌دهد هلدینگ‌ها و شرکت‌های بزرگ در این حوزه پیشتاز بوده‌اند.

امرایی همچنین آمادگی این معاونت را برای مشارکت و حمایت در فعال‌سازی ظرفیت‌های قانون جهش تولید دانش‌بنیان اعلام کرد.

در نهایت، وی هماهنگی بین معاونت علمی، وزارت علوم، پارک‌های علم و فناوری و صندوق نوآوری و شکوفایی را به عنوان منجر به شکوفایی زیست‌بوم علم و فناوری کشور عنوان کرد.

علی باستی، عضو هیأت مدیره انجمن علمی پارک‌های فناوری و سازمان نوآوری ایران، در این نشست از طراحی و راه‌اندازی جایزه «دوگیان» به منظور تقدیر از شرکت‌های دانش‌بنیان نوآور و ارزش‌آفرین خبر داد.

وی همچنین به برگزاری تور‌های فناوری، کارگاه‌های آموزشی و انتشارات علمی در حوزه‌های نوآوری و فناوری اشاره کرد و بر ضرورت وجود جایزه‌ای ملی برای تقدیر از فعالان این عرصه تاکید کرد.

باستی همچنین بنیاد جایزه دوگیان را تبیین کرد که دوستی‌های تاریخی ایران و روسیه را گرامی می‌داشت. این بنیاد جامعه‌ای روشمند برای تعامل دولت، دانشگاه‌ها و تشکل‌ها در پشتیبانی از پروژه‌های دانش‌بنیان و نوآور در عرصه های مختلف فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان تأسیس کرد.

در ادامه وی افزود: شرکت‌های متقاضی برای شرکت در این رقابت، باید عضو انجمن علمی پارک‌های فناوری بوده و یا در سازمان‌هایی عضویت داشته باشند که در این انجمن عضو هستند.

ابتدای پایان، این مقام مسئول اذعان کرد: فراخوان شرکت در این جایزه از اواسط اردیبهشت‌ماه از طریق وب‌سایت انجمن به آدرس stpia.ir منتشر خواهد شد.

توسط mohtavaclick.ir