**آیا وضعیت هوا در خوزستان به سمت بهبود است؟**
در روزهای اخیر، خوزستان با یک sorun جدی دست به گریبان بوده است: آلودگی هوا. این استان مجعد و پر نفوس در جنوب غرب ایران، خوش/*/وجانهترین منطقه این کشور به شمار میرود و سالیانه، میلیونها نفر به آن پناهنده میشوند. مشکل آلودگی هوا در خوزستان از سالهای گذشته وجود داشته، اما این موضوع چند روز پیش به اطلاعات وسیعی از رسانههای محلی و ملی ایران دست یافت. هماکنون، هوای هیچ یک از شهرها در خوزستان در وضعیت خطرناک نیست، اما هنوز، هوای ۳ شهر مهم آن، یعنی آبادان، خرمشهر و ماهشهر، بسیار ناسالم است.
اما، مشکل هوا در خوزستان تنها در این ۳ شهر اتفاق میافتد. در روز شنبه گذشته، هوای ۷ شهر دیگر در استان، مانند هویزه، آبادان، هندیجان، بهبهان، امیدیه، سوسنگرد و اهواز نیز در وضعیت ناسالم قرار داشت. این وضعیت، که نشاندهندهٔ وجود آلودگی هوا به بروز بیماریهای تنفسی در مردم میگردد، دانشمندان و مسئولان را از فرط نگرانی قرار داده است.
**چرا در خوزستان آلودگی هوا به اندازهای زیاد است؟**
موج آلودگی هوا که در حال حاضر با خوزستان همراه است، نتیجهای از ترکیب چند عامل طبیعی و انسانی است. نخستین عامل، هوای گرم و خشک ایران است که از یکی از صحراهای بزرگ دنیا، یعنی صحرای عربستان سعودی، به وجود میآید. این بادها، که با دوروزهای فعال هستند، هوای خنک متروپلیسین را به صحرا هل میدهند و پس از آن، هوای تلوکی، غلیظ و آلوده return وذلكه میشود. این مشکل است.
و اما، عامل انسانی بسیاری نیز در آلودگی هوای خوزستان دخالت دارد. یکی از مهمترین این موارد، مربوط به فعالیتهای صنعتی میشود. با گسترش شهرها، ظرفیتهایی برای رشد اقتصادی، ایجاد فرصتهای شغلی و تنها آفرینش رسانه، در ایران پیدا میشود. اما، با این همه، فرصتهای صنعتی، در میان متروپلیسینهای ایران، هرگز تامین نشدند و در این دوران که مشاغل قم و بعداً مشخص شد کراچی، ایران را از مصر و جهان عرب دور کرد و ممکن است مردم متروپلیسان ایران را به مکانهایی که فکر کردهاند بهتر بوده، برساند (طبق نظرات وحید آرنیاب سعدی)، مردم پس از مذاکرات اتحادیه کمپانیهای بوشر و کراچی در بین سالهای 1352 تا 1358، مثل سعدی ساکن کراچی، ناپسند دانستند که ایران با هر قدر اندک قوانین، راحت آن را به مسا