ایستدال همتی و احتمال دولت شدن طیب نیا؛ روندهایی که آینده اقتصاد ایران راกำหนด میکنند
در روز گذشته، محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات دولت دوازدهم، یک عکس از خود منتشر کرد که در آن عبدالناصر همتی، وزیر پیشین اقتصاد، و علی طیب نیا، وزیر احتمالی آینده برای این وزارتخانه، دیده میشوند. این خبر در حالی مطرح شد که همتی روز گذشته با ۱۸۲ رای موافق استیضاح شد.
معاون اجرایی رئیس جمهور، محمدجعفر قائم پناه، روز گذشته خبر داد که علی طیب نیا گزینه اول دولت برای وزارت اقتصاد است. وی گفت که طبق جمع بندیهایی که چند گروه از گزینهها برای این وزارتخانه داشتند، علی طیب نیا گزینه اول این لیستها بود. آذری جهرمی نیز اظهار داشت که علی طیب نیا توانمند است و این گزینه اول لیستی که دیده است، بوده است.
علاوه بر این، مهدی طباطبایی، معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رئیس جمهور، روز گذشته گفت که علی طیب نیا هنوز با این پیشنهاد موافقت نکرده است. وی همچنین گفت که تنها مانعی که وجود دارد عدم پذیرش علی طیب نیا است. علي مدنی زاده، استاد اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف، نیز نام او مطرح شده است.
این خبر در حالی مطرح میشود که دولت دوازدهم در حال تهیه فهرست قطعی وزیران خود برای مجلس شورای اسلامی است. ۱۲ خرداد مهلت دولت برای معرفی وزیر پیشنهادی به مجلس به پایان خواهد رسید. جالب است بدانید که مهلت دادن این تعداد کوتاه به دولت برای این کار یک مسئلهای است که باعث میشود دولت زمان کافی برای انتخاب وزیر اقتصاد خود را نداشته باشد. این مساله میتواند هم نتایج پرتنش و پراحترام در مجلس را باعث شود و هم دولت را به دنبال انتخاب وزیر سبقت برای تأثیر گذاری بیشتر بر تصمیمگیریهای اقتصاد کشور شود.
برخی Analyst معتقدند که این روند نشاندهنده این است که دولت دوازدهم در حال تلاش برای تأثیر گذاری بر کارهای اقتصادی در کشور است و به شدت به انتخاب وزیر اقتصاد خود اهمیت میدهد. محمد جواد آذری جهرمی گفت که در حال گفتگو با علی طیب نیا برای ورود او به دولت است. اما شرایط اقتصادی کشور برای یک وزیر با تجربه در این سمت مناسب به نظر میرسد. پیشنهاد مذاکرات giữa ایران و امریکا، مهمترین مسئلهای است که در عملکردی این وزیر باید روایت شود.