بازنشستگان آموزش و پرورش همچنان منتظر اجرای صحیح همسانسازی و رتبهبندی هستند. این موضوع از رویدادهای مهم سالهای اخیر است. با Implement Executeهمسانسازی و رتبهبندی از آنچنان که باید انجام نشد و بسیاری از بازنشستگان با مشکلات و اختلافات مواجه شدند. از یکی از دلایل این اختلافات، نهاده شدن تبصره یک ماده ۶ قانون رتبهبندی است. این تبصره به بازنشستگان اجازه میدهد تا علاوه بر حق مستمری و همسانسازی، از سایر امتیازات مدیریت خدمات کشوری نیز بهرهمند شوند.
رویدادهایی که دراین راستا رخدادها عبارت است از:
چگونگی رتبهبندی و بازنشستگی معلمان و فرهنگیان در بین سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ چگونه است؟ چرا دولت و سازمان برنامه و بودجه باید در قالب یک مطالبه به این پرسش پاسخ دهند؟ چگونگی احکام رتبهبندی و بازنشستگی توسط صندوق کشوری چگونه است؟ چرا معلمان و فرهنگیان سالهای ۱۴۰۱، ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ باید از همسانسازی حقوق مستمری خود محروم شوند؟
دهها هزار بازنشستگان سال ۱۴۰۰ توسط نمایندگان خود در مجلس تجمع برگزار کردند و مشترکاً، حساب بازنشستگی خود را برای حدود ۳۰۰ روز دچار بهشت تلقی کردند. این بازنشستگان هنوز در مورد همسانسازی حقوق خود، هیچ تغییری را به طرح رجیستری تشکیلات صندوق کشوری و برنامه ۱۲ میلیون میلیارد تومانی خود اطلاعدار نیاوردند. در این زمان مجموعه همبستگیها برای صحبت از اعتماد به رسول (رئیسجمهور) تنها به خبر و اعلام سیاهچال زدن مفید نیست.
قابل توجه است که یکی از نارضایتیهای اصلی بازنشستگان آموزش و پرورش، مربوط به اجرای صحیح همسانسازی و رتبهبندی است. در میان بازنشستگان سال ۱۴۰۳، مبالغ پرداختی برای همسانسازی بسیار کمتر از بازنشستگان سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ است. این در حالی است که حکم رتبهبندی سال ۱۴۰۰ در مراحل اولیه دو سال قبل از بازنشستگی انجام شده بود.
در این چارچوب، دیدگاه محمدرضا انتظاریان (نماینده بازنشستگان فرهنگی سال ۱۴۰۰ در خراسان) در خصوص مشکل همسانسازی حقوق بازنشستگان و رتبهبندی قابل توجه است. او اشاره به قوانین همسانسازی و رتبهبندی انجام شده در سالهای گذشته دارد و میگوید بازنشستگان سال ۱۴۰۰ پس از پیگیریهای متعدد در بحث همسانسازی حقوق مستمری، مبلغی برابر با ۹.۷ میلیارد تومان برای ابلاغ شدهاند، اما از آن، تنها نیمی اجرا شده است. او همچنین این نکته را یادآوری میکند که برخی بازنشستگان به دلیل شغلشان از حقوق خود به میزان ۲ تا ۳ میلیون تومان محروم شدهاند.
این مشاهدات نشان میدهد که حل مشکلات بازنشستگان آموزش و پرورش نیازمند توجه جدی از طرف دولت و سازمانهای مربوطه است. آنها باید شرایط تغییرات حقوقی بازنشستگان را به درستی اعمال کنند و از قطع بهرهمندي از حقوق اجتماعی بازنشستگان جلوگیری کنند.