نماینده شرق گلستان در مجلس در گفت‌وگو با دانشجو:
نماینده مردم رامیان و آزادشهر در مجلس شورای اسلامی، در حاشیه گفت‌وگوی خود با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، به تاکید بر لزوم گره‌گشایی از موانع حضور سرمایه‌گذاران در گلستان، اظهار کرد: برداشت‌های متضاد از قانون، مقررات مزاحم و همچنین فقدان زیرساخت‌های اولیه مانند برق، آب و زمین فرآیند سرمایه گذاری در این استان را ابتر کرده است.

در این گفت‌وگو جمشید قائم مقام، نماینده مردم رامیان و آزادشهر در مجلس شورای اسلامی، تأکید کرد: دست‌های پینه بسته مردان و زنان گلستان در دهه‌های اخیر تکلیف خود را در حوزه استقلال غذایی کشور با تولید بیش از ۲۰ محصول استراتژیک مانند گندم و کلزا به نحو احسن انجام داده‌اند؛ اما نبود صنایع تبدیلی سبب شده تا تولید میلیون‌ها تن محصول زراعی آورده و نفعی برای مردمان این خطه نداشته باشند و سود آن روانه سایر استان‌ها شود.

وی افزود: باید فرآیند سرمایه‌گذاری در گلستان تسهیل شود تا با احداث واحدهای فرآوری، منافع ناشی از تولید محصولات زراعی و کشاورزی در جیب مردم گلستان باقی بماند.

قائم مقام به عنوان یکی از نمایندگان شرق گلستان در دیدار با رئیس مجلس و رئیس جمهور، خواستار تسهیل در سرمایه‌گذاری در این خطه شد و یکی از موضوعاتی که می‌تواند راهگشای سرمایه‌گذاری در گلستان باشد، حضور هلدینگ‌های بزرگ مانند شستا، ایمیدرو و یا نهادهایی مانند بنیاد مستضعفان در این استان است.

وی افزود: حضور هلدینگ‌های بزرگ کشور در گلستان نیازمند چانه زنی و لابی در سطوح بالای مدیریتی کشور است و چون گلستان در بدنه دولت وزیر و عناصر مدیریتی موثری در امور اجرایی کشور ندارد؛ نتوانسته است این شرکت‌ها را مکلف به حضور موثر در گلستان کند.

قائم مقام گفت: یکی از موضوعات دیگری که سرمایه‌گذاری در گلستان را به چالش کشیده است؛ کمبود زیرساخت‌هایی مانند آب، برق، زمین و قوانین دست و پاگیر است؛ هر پروژه‌ای در گلستان آغاز شد مسئولین محیط زیست و دیگر دستگاه‌های متولی، آن را خلاف قانون و مضر طبیعت تشخیص دادند.

قائم مقام خاطرنشان کرد: همین افعال و پروژه‌ها در سایر استان‌ها به راحتی در حال اجرا است؛ اگر قانونی در کشور وجود دارد باید فراگیر باشد؛ چطور پروژه‌ای در استان مازندران و گیلان اجرا می‌شود اما در گلستان جرم و خلاف قانون تشخیص داده می‌شود.

قائم مقام افزود: باید دست اندازهای ایجاد اشتغال و سرمایه‌گذاری در گلستان برداشته شود؛ استقرار صنایع تبدیلی بسته‌بندی و زنجیره ارزش در گلستان یک ضرورت است.

وی تاکید کرد: ما باید بپذیریم که گلستان، استانی بر محور کشاورزی است، نمی توانیم تغییر ریل دهیم و با برگشت به ۲۰ یا ۳۰ ساله، به سراغ صنعت برویم؛ چه خوشحال باشیم چه ناراحت، گلستانی بر مدار کشاورزی می چرخد.

قائم مقام ادامه داد: باید به شکل تخصصی روی کشاورزی کار کنیم و این موضوع را شخصا به رئیس جمهور منتقل کرده ام.

وی گفت: همجواری با ترکمنستان و قرار گرفتن در کریدور ترانزیتی کشورهای مشترک المنافع یک فرصت استثنایی برای گلستان است؛ باید به سراغ کشاورزی صادرات محور حرکت کنیم.

قائم مقام افزود: بازار هدف چند صد میلیون نفری اوراسیا در شمال گلستان در دسترس ما قرار دارد که متقاضی محصولات ما هستند؛ باید ظرفیت مرزی گلستان به فعلیت برسد.

وی ادامه داد: گلستان دروازه ایران به سمت آسیای میانه است؛ باید با صادرات محصولات کشاورزی و همچنین بهره‌گیری از فرصت ترانزیتی، زمینه تحول اقتصادی در این استان کم برخوردار ولی ظاهرا سرسبز را فراهم کنیم.

قائم مقام گفت: کشاورزی راه نجات ماست و توسعه صنایع تبدیلی و بسته بندی و همچنین صادرات باید به عنوان اولویت نهادهای اجرای متولی قرار داشته باشد.

این نماینده مجلس گریزی به حوزه معدنی گلستان زد و گفت: وقتی به گذشته برمی‌گردیم؛ معادلات مبهمی به چشم می خورد؛ طی سالهای گذشته، معادن گلستان مواد اولیه کارخانجات خارج از گلستان را تامین می کردند؛ اما چرا سود این معادن باید نصیب سایر مناطق شود.

قائم مقام گفت: در حال حاضر سودش برای دیگران است و دودش فقط برای گلستان. نباید سهم ما از معادن فقط زیر آوار ماندن جوانان و از بین رفتن ریه‌های کارگران گلستانی باشد.

وی افزود: عمق فاجعه اینجاست که گردش مالی این معادن هم در گلستان نیست؛ حتی مالیات این واحدها خارج از استان پرداخت می شود.

قائم مقام گفت: در این سالهای گذشته یکی از خودش نپرسیده است که چرا چالش های حوزه معادن پیگیری نشده است؛ حداقل اینکه گردش مالی و مالیاتهای معادن باید به گلستان منتقل شود تا منافع آن نصیب کارگران و فعالان آن شود.

وی افزود: انتقال حساب های بانکی و گردش مالی معادن گلستان باید به داخل استان منتقل شود تا به اقتصاد معدن کمک کند و بتوانیم صنایع تبدیلی این بخش را راه اندازی کنیم.

با بررسی و تحلیل این مجلس، می‌توان گفت که مشکل گلستان در این حوزه، نبود زیرساخت‌ها و قوانین است؛ اما همچنین موارد دیگری وجود دارد که باید مورد توجه قرار بگیرد.

تنها با ساده‌ترین راه‌حل‌ها این مشکلات حل نخواهد شد. ما باید کاری کنیم تا ورود سرمایه گذاران به این منطقه تسهیل شود. افراد باید بپذیرند که استانی است که بر اساس کشاورزی کار می‌کند.

توسط mohtavaclick.ir