در روز پنجشنبه، سرویس علمی و دانشگاهی ایسنا بر روی اخبار گوناگونی از ایران و جهان تمرکز کرده است. در این ادامه، تلاش میکنیم به خلاصهای از این اخبار بپردازیم.
مطالعه جدید به این نتیجه رسیده است که سیارک «وستا» ممکن است تکه بزرگی از یک سیاره منظومه شمسی باشد که ۴.۵ میلیارد سال پیش پس از یک برخورد سهمگین از سیاره مادر خود جدا شده و به فضا پرتاب شده است. این نظریه میتواند به درک بیشتر از ساختار و تشکیل سیارات کمک کند.
ایران پس از ورود به مرحله ساخت باتریهای لیتیوم-یون پیشرفته، ابعاد جدیدی را برای استفاده گسترده از انرژیهای تجدیدپذیر و فناوریهای نوین شارژ شناخته است. باتریهایی با ظرفیت بالا، ایمنی بیشتر و سرعت شارژ چشمگیر میتوانند در تحول حملونقل، صنعت و ذخیرهسازی انرژی نقشی کلیدی ایفا کنند.
برای کاهش درد مزمن، یک مطالعه جدید نشان میدهد که بازآموزی مغز میتواند درمانی مؤثر باشد. اگر کلید کاهش درد مزمن تنظیم احساسات است، بازآموزی مغز میتواند درمانی مؤثر برای درد مداوم و طولانیمدت باشد.
تکنولوژیهای نوین در کشاورزی میتواند شیوههای سنتی را متحول کند و بهرهوری کشاورزان و باغداران را افزایش دهد. استفاده از اینترنت اشیاء برای کنترل و پیشگیری از بیماریهای گیاهی آینده کشاورزی را دگرگون میکند.
آیفون در未来 ممکن است دیگر وجود نداشته باشد. یک مدیر ارشد اپل این ایده را مطرح کرده است که ممکن است تا ۱۰ سال دیگر، آیفون دیگر وجود نداشته باشد.
زمینلرزهای با قدرت ۵ امروز در حوالی زمان آباد استان سمنان به ثبت رسیده است.
بنیاد ملی علم ایران با توجه به جایگاه پژوهشهای حوزه علومانسانی، اجتماعی و هنر در عرصه علمی و فرهنگی کشور، برنامه ویژهای را با هدف شناسایی ظرفیتهای این حوزه پیش روی محققان قرار داده است.
بودجههای تخصیص داده شده به دانشگاهها و مراکز آموزشی به ویژه در حوزه تجهیزات و منابع کافی نیست. ما باید تلاش کنیم تا با همکاری تمامی نهادها و ارگانها شرایط بهبود یابد.
خورشید در نهایت تمام حیات روی زمین را نابود خواهد کرد. ایلان ماسک دیدگاه دور اندیشانهای دارد و میگوید که ما در برههای از زمان قرار داریم که باید یک تمدن چندسیارهای باشیم، زیرا زمین در آینده خواهد سوخت.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور، در نشست با مدیران عامل صندوقهای پژوهش و فناوری، بر نقش تسهیلگری صندوقهای پژوهش و فناوری به عنوان بازوی معاونت علمی و حمایت بیشتر از صندوقهای موفق و تسهیلگر تأکید کرد.
پارک ملی علوم و فناوریهای نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی در سالن فناوریهای نشر سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، ۴ نشست تخصصی برگزار میکند.
دانشمندان یک نوزاد رباتیک ساختهاند که دارای دهانی مجهز به حسگر است و زبانی نرم و مدارهای عصبی برای شبیهسازی رفتارهای تغذیهای انعکاسی و تطبیقی نوزاد دارد که میتواند به پیشرفت در حوزههای پزشکی منجر شود.
رئیس مرکز امور هیأت علمی وزارت بهداشت از اختصاص تا ۲۰ درصد از مجوزهای جذب هیأت علمی دانشگاهها به نخبگان بنیاد ملی نخبگان خبر داد و گفت: این اقدام در راستای ارتقای سطح علمی دانشگاههای علوم پزشکی کشور و حمایت از نخبگان علمی کشور صورت میگیرد.