عنوان: افزایش قیمت نان و مرغ در گیلان: رویکردی برای تثبیت بازار مواد غذایی

گیلان در هفته‌های آینده شاهد افزایش قیمت نان و مرغ می‌شود. این تصمیمی که توسط هادی حق شناس، مدیر کل صنعت، معدن و تجارت گیلان، اعلام شده است. این افزایش قیمت ربطی به بحران اقتصادی و چالش‌های بازار مواد غذایی در سطح کشور دارد. در این مطلب، ما تلاش می‌کنیم به این چالش‌ها بپردازیم و راه‌حل‌هایی را برای تثبیت بازار مواد غذایی و پیشگیری از این بحران‌ها ارائه دهیم.

در پیش‌زمینه این خبر باید اشاره کرد که افزایش دستمزد کارگران و هزینه‌های حامل‌های انرژی مانند آب، برق، گاز و بیمه، منجر به افزایش قیمت نان و مرغ شده است. این عوامل اقتصادی به چالش‌های مهمی در بازار مواد غذایی تبدیل شده‌اند. نظر به این چالش‌ها، دولت باید پیش از بروز هرگونه بحران در تولید، نسبت به تصمیم‌گیری اقدام کند.

حتی زمانی که استاندار گیلان متذکر شد که واردات روغن خوراکی در استان مطلوب است و می‌توان از آن به صورت ۱۰ تا ۱۵ برابر نیاز استان استفاده کرد، اما برای تامین نیاز استان باید مکاتبات لازم با دستگاه‌ها و نهادهای ذیربط در مرکز کشور انجام شود. در شرایطی که بحران کمبود روغن در بازار ایران به یکی از مسایل اصلی اقتصادی تبدیل شده است و باعث بروز نارضایتی عمومی شده است.

بنابراین، مدیر کل صنعت، معدن و تجارت گیلان به‌عنوان راه‌حل‌ها، اصناف وخانوارها را سرانه برای توزیع روغن خوراکی اعلام کرد. باوجود مشکلات ارزی و کاهش واردات روغن خام و افزایش جهانی قیمت‌ها، وی اظهار داشت که استان گیلان پنج واحد تولید کننده روغن خوراکی دارد که در صورت تامین مواد اولیه، مشکلی در تولید روغن نخواهد داشت. همچنین، درحال حاضر این شرکتها مواد اولیه را از جهاد کشاورزی تحویل گرفته‌اند و طی روزهای آینده از طریق فعال شدن ظرفیت این کارخانجات نیاز بازار استان را تامین خواهند کرد.

این مدیریت، همچنین، وضعیت بازار مرغ گرم استان را آرام اعلام کرد و توزیع مرغ A و A+ را یکی از عوامل بوجود آمده در بازار اعلام کرد. علیرغم آنکه توقف تخصیص مجوز تولید به چندین واحد صنعتی داشته است، باید خاطرنشان کرد که افزایش قیمت نان و مرغ، بدون این حقیقت است که صنایعی که تولید مرغ را در استان گیلان انجام می‌دهند، از ظرفیت کافی برای پاسخگویی به تقاضا برخوردار هستند.

امروزه، روزها یک‌بار کمتر است که تولیدهای داخلی در کشور ما و در این استان بتوانند به تقاضای مصرف کنندگان پاسخگو باشند. درحال حاضر، اکثر واردات به کشور ما به جهات گوناگون و در پنج فقره به رشته‌های مختلف بخش الاقتصاد وجود دارد که منجر به سوء استفاده، رقابت با تولیدات داخلی و بروز فقر درamong مردم کشور شده است.

روشن است که کشور ما نیازمند تولید داخلی است و تاکنون سه‌ماه تولیدات که در کشور ما درست نشده است. برای مثال، برای مشتریان عمده، اسفند نمی‌شود بلکه قمبه پارسال بوده و مقادیر زیادی مرغ مصرفی خارجی وارد شده است.

دولت برای مسائل سریع در تعدادی از استان‌ها (هم مانند گیلان) کاروان برای کنترل و نیل به تولید اعزام کرده است. انتظار نمی‌رود، رسالت و وظیفه ما شود. در‌حال‌حاضر کشور ما در هر چند روز یک‌بار برای شرکت ها عرضه می‌کند و شرکت‌ها به نوبت باید برای تولید برسانند.

توسط mohtavaclick.ir