سیلیکای نانو در صنایع مختلف، از جمله رنگ، کشاورزی و بتن، به چندین منظور استفاده می‌شود. به‌عنوان مثال، استفاده از نانوسیلیس در صنعت بتن منجر به تولید بتن‌هایی با مقاومت مکانیکی بسیار بالا می‌شود. همچنین، نانوسیلیس به‌عنوان افزودنی مؤثر در بهبود عملکرد بتن در شرایط سخت محیطی، به‌ویژه در زیرساخت‌های شهری و عمرانی، نقش مهمی ایفا می‌کند. در صنعتی رنگ، نانوسیلیس به‌عنوان افزودنی رئولوژیک مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ماده با بهبود خواص فیزیکی رنگ نظیر افزایش مقاومت در برابر رطوبت، خراش و خوردگی، به ارتقاء کیفیت و دوام رنگ‌های صنعتی کمک می‌کند.

در حوزه کشاورزی، نانوسیلیس به‌عنوان یک ماده ضدکلوخه شدن، موجب می‌شود تا کودها حتی در شرایط رطوبتی بالا، قابلیت استفاده خود را حفظ کرده و بهره‌وری مزرعه‌داران افزایش یابد. در صنعت لاستیک، استفاده از سیلیکا به‌ویژه در گرید گرانولی آن بسیار رایج است. این ماده به‌عنوان پرکننده‌ای مؤثر در افزایش خواص مکانیکی و دوام لاستیک کاربرد دارد.

بر اساس گزارش ستاد نانو، مجتمع فناوری با تولید نانوسیلیس در سه گرید صنعتی، رنگی و کشاورزی گام مهمی در تولید نانو مواد پرکاربرد و کاهش وابستگی به واردات برداشته‌اند. همچنین، این گروه در حال راه‌اندازی یک کارخانه بزرگ تولید سیلیکای گرید لاستیک در شمال کشور است. این پروژه اکنون به بلوغ فنی کامل رسیده و تمامی جزئیات پیچیده فرآیند تولید آن مهندسی و بومی‌سازی شده است.

از طرفی، این مجتمع برای برخی از فعالان صنعتی، مقاومت فرهنگی و سنتی را در حال مقابله است. بعضی از آنها ممکن است نگرش منفی به محصولات ایرانی داشته باشند و فکر کنند که محصول داخلی باید به‌طور قابل‌توجهی ارزان‌تر از نمونه وارداتی باشد. با این حال، برای تولیدکننده، این دیدگاه خطرات بسیاری دارد.例如، نگرش منفی به محصولات ایرانی، استقبال از فناوری‌های بومی را کاهش می‌دهد و پتانسیل توسعه بازار را به خطر می‌اندازد.

در عین حال، استفاده از فناوری‌های بومی می‌تواند فرصت‌های جدیدی برای صادرات محصولات دانش‌بنیان به بازارهای منطقه‌ای ایجاد کند. با این وجود، برای خارج کردن نگرش منفی از محصولات ایرانی و برای پذیرش فناوری‌های بومی، باید نقش مثبتgovernment، مدیرعامل و سایر همکاران به‌پا کرد.

توسط mohtavaclick.ir