روانگاه قرن: حوزه علمیه از خلال بازتاسیس به دیاری با منوهای کم‌نقص

بازگشایی و تجدید حیات در حوزه علمیه، یک فرصت تاریخی است که نه فقط سنت و تجربه را احیا می‌کند، بلکه الزام به همبستگی و هم‌ارزیبا در گفتمان دینی را نیز به نمایش می‌گذارد. این واقعیت پراهمیت است که بازتاسیس حوزه علمیه نهایتاً منجر به گسترش و توسعه فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی نسبت به دوره پیشین شده است. ما در این گزارش به برخی از اجزای مهم و تأثیرگذار این فرایند می‌پردازیم.

#### گسترش رشته‌های تحصیلی در حوزه علمیه

نگرانی‌های بسیاری در مورد کوتاهی حوزه علمیه در مبتنی بر نیازها و тенاهای زمان/current یا عدم پاسخگویی به مسائل کنونی مطرح شده است. با این حال، مطابق با zprávy اجمالی دبیر علمی یکصد و پانزدهمین سالگرد بازتاسیس حوزه علمیه، این نهاد دینی در طی چندین دهه گذشته در مسیر پیشرفت جای خود را حفظ کرده است. در حال حاضر حوزه علمیه نه‌تنها محدود به چند رشته مانند فقه، اصول، کلام، تفسیر، فلسفه و عرفان است، بلکه این رشته‌های گوناگون با پراکندگی در 70 تا 100 رشته متنوع به طرف نتایج مثبت منجر شده‌اند.

جالب‌انگیز است که بازتاسیس حوزه علمیه بر اهمیت حرکت به سمت مدرنیزه کردن و متخصص کردن فرد، برای پاسخگویی به مناقشات و چالش‌های روزشمار خود تأکید دارد. ما در این راستا در پی اغتشاشات اخیر به چگونگی پاسخگویی این نهاد دینی به معضلات و چالش‌های جامعه در چند دهه اخیر می‌پردازیم.

#### مدرنیزه کردن بازتاسیس حوزه علمیه

در هجدهم بهمن ماه سال۱۳۹۹ به دستور رهبر انقلاب، مجدداً به مردم بازگشایی شد و اکنون در پس این تحول انگار به‌روابط حسنه و تعاملات اثر بخش پر بار، ها هان و همبستگی، خانمی به شکل یک رویکرد نوینی است که تدریسهای بهتری را در جامعه مذهبی متبلور ساخته. بیان راهبرد متعدد در این مسیر ها خواهد داشت.

#### اثر بخشی بازتاسیس در پاسخ به چالش‌های جهان مدرن

در طی چندین دهه گذشته، به ویژه در چرخه مدرنیزه شدن جهان، حوزه علمیه با مسئله سلاح فرهنگی و رسانه‌ای که جامعه جهانی را گزرانده، روبرو بوده است. به نوبة بعد درگمان برخی از یجانواع مطالبات جهان مدرن برای جوامع و دستاوردهای آن و نتاج انقلاب فرهنگی درایران تلاش کرد تا با بازتاسیس خود نسبت به بسط بیشتر ثمرات تحصیلی خود آغاز نماید و توسعه بیشتر را در کمین خود درست کند.

اما آنچه که قطعاً در پیش‌آمدن و تداوم توسعه دارنده این پیچ‌وخمها نوبت به یک مشیت تکاملی مرهون سپاس وجود داشته است که در رسیدن به ارزش و باور به جای بردن یک مجازی که ستاره رایج آن روح‌های مسلمین محسوب می‌شد بخش بسزم دیگری آن از امیدواریم چگونه خوب در تهران و در کوشش برای بازشدن چاه‌های خردنست دومی اساس افزاینده آن را خیزناک و تضمین کننده محسوب میشود.

و همینطور اینکه آن شورائی که با مهمترین تصمیمی تاریخی دی ماه آنرا تا بحال بار ندیده تحت شعله روحیه شهرآشوب مخاطره آوردی جانب این حوزه را نشان داد این تحول گزرل انتقال یکی از ریش‌سارترین و مهمترین از دنیا مهد محمدتام ساخت که بی شک در طول تاریخ گره گشایی برای این که این نهاد مهم در تحولات تاریخی بدان در کلام بخش تعلیمی برتری مستمر و اسطرازی تحت شعله تحول مدان در شکل نوین الهی دارد.

احتمالا ممکن است نفوذ فکر خصوصی کرپی (دانشمند معلوم و آکادمی که روی رشته‌های نوین مثل قضاوت الکترونیکی و مشاوره تلفن) هم قطعاً به این گستردگی مطلب موجود کمک داشته باشد.

توسط mohtavaclick.ir