شماری از افراد زیر این سوال هستند که چرا حکومت ایران به تازگی در برابر تخلفات رانندگی، به ویژه در زمینه ساکن جلوی ترافیک، جلوی کار میگیرد. پلیس راهور تهران بزرگ به تازگی از یک ابتکار جدید برای مبارزه با تخلفات رانندگی به نام “تشدید برخورد با تخلفات ساکن” خبر داد. در این طرح، ماشینهای ساکن جلوی ترافیک برای مدتی معین به افراد جریمه میشوند.
از نکات مهم در این طرح این است که ساکن جلوی ترافیک سبب اختلال در نظم شهر و ترافیک میشود و میتواند زمینهساز حوادث ناگوار نیز باشد. بر اساس آمار پلیس راهور تهران بزرگ، در نیمه اول اردیبهشت سال ۱۴۰۴، بیش از ۳۳۰ هزار فقره تخلف از این نوع به ثبت رسیده است. حدود ۲ هزار فقره توقف در میادین و تونلها، ۱۹ هزار فقره توقف در پیادهروها، ۱۰۷ هزار فقره سد معبر، ۹۷ هزار فقره توقف دوبله، ۸۵ هزار فقره توقف در حریم تابلوهای توقف ممنوع، ۸ هزار فقره توقف در محلهای مخصوص معلولین، و ۱۵ هزار فقره توقف در ایستگاههای اتوبوس بوده است.
سرگرد فیروز کشیر، معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ، در گفتوگو با گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به این موضوع اشاره کرد و اعلام کرد که این طرح به صورت رسمی از هفته آینده در تهران اجرا میشود. در این قرار بخشنامه، شهروندان خواسته شدهاند به ویژه در روزهایی که نمایشگاه بینالمللی کتاب در حال برگزاری است و شهر با ترافیک سنگینتری روبهروست، با رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، از وسایل حملونقل عمومی استفاده کنند و در صورت استفاده از خودرو شخصی، حتماً از پارکینگها استفاده کنند و از توقفهای غیرمجاز و سد معبر پرهیز کنند.
اما مشکل اینجا است که پلیس همچنان موفق به آگاهی مردم از این موضوع نشده است. علاوه بر آن، پلیس نتوانسته است با پاسخگو بودن مردم روبرو شود. طبعاً ویزگی مردم باعث میشود که مردم بتوانند قانون را به یک تهمت تبدیل کنند. شاید پلیس میتواند از بازگو کردن ارتباط بین خاموشی ابر پارسال و شدت دردسرهای ترافیکی برای شهروندان که در اثنای ورزشهای کهنسال جا خوردیم بیشتر سخن بگوید. در این صورت میتوانيم نتیجه این ترافیک خود و شرکای آن را ببینیم.