صنعت نشر در حال دست‌یابی به رشد و پیشرفت‌های چشم‌گیری است. با هدف تقویت زیست‌بوم نوآوری در این صنعت، مرکز نوآوری نشر با همکاری خانه کتاب و ادبیات ایران، پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی راه‌اندازی شده است. این ابتکار در حاشیه نمایشگاه کتاب تهران و با حضور ۱۱ شرکت خلاق، گام‌های خود را آغاز کرده است. در این دیدار، دکتر مظاهر بابایی معاون کتاب و فرهنگ خانه کتاب و ادبیات ایران اظهار داشت: «با توجه به ظرفیت‌های خانه کتاب و فناوری در حوزه فرهنگی، چشم‌انداز وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، و همچنین نیاز جامعه به فناوری، لازم است همه حوزه‌ها به سمت فناوری حرکت کنند و فعالیت‌هایشان را با فناوری عجین کنند تا در توسعه و ترویج فرهنگ ایرانی- اسلامی اقدام کنند.»

بابایی افزود: «حوزه فرهنگ و نشر نیز قطعاً فعالیت‌هایی مانند استفاده از فناوری در چاپ و نشر انجام شده است. اما اقداماتی که در سطح جامعه اجرا شود تا نیاز جامعه را به صورت اساسی برطرف کند، هنوز با ایده‌آل فاصله دارد. جهان امروزه در مسیر توسعه و ترویج فرهنگ است و شرایط به گونه‌ای است که با روش‌های قدیمی نمی‌تواند راهش را ادامه بدهد.»

وی ادامه داد: «امروزه جهان در مسیر توسعه و ترویج فرهنگ است و شرایط به گونه‌ای است که با روش‌های قدیمی نمی‌تواند راهش را ادامه بدهد. با این رویکردها در خانه کتاب تصمیم گرفتیم مرکزی را با هدف فناوری در نشر ایجاد کنیم تا ایده‌پردازان و صاحبان کسب و کار بتوانند در توسعه این مرکز موثر باشند.»

بابایی در مورد حضور سالن فناوری‌های نشر در نمایشگاه کتاب افزود: «با رایزنی با پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگیِ جهاددانشگاهی، پردیس تخصصی نشر را در تهران احداث کردیم. فعالیت‌هایی را مد نظر قرار دادیم تا بتوانیم افراد دغدغه‌مندی که توانسته‌اند محصولات فناورانه تولید کنند و یا ایده‌هایی در این خصوص دارند، شناسایی کنیم.»

وی افزود: «در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران که همه ذی نفعان حضور دارند، این مهم اتفاق بیفتد. برای آنکه هم با مخاطبان و کتابفروشان و ناشران ارتباط بگیریم، پیشنهاد برپایی سالن فناوری‌های نشر را دادیم که شامل بخش‌های گوناگونی می‌شود از جمله شرکت‌های دانش‌بنیان، کارنامه نشر، استیج هوش مصنوعی و برگزاری پنل‌های تخصصی هوش مصنوعی در صنعت نشر.»

بابایی در پاسخ به این سوال که چرا غرفه‌های نمایشگاه کتاب از نظر فناوری در یکجا متمرکز نیستند، گفت: «ما رویکردمان این است که خلاقیت و نوآوری اتفاق بیفتد. برای بحث فناوری تعریف داریم. مجموعه‌هایی که خارج از این مجموعه بودند، به این معنا نبودند که خلاقانه نبودند، بلکه به صورت انحصاری اتفاق افتاد.»

او افزود: «ما امروز سعی می‌کنیم از نوآوری‌های خلاق حمایت کنیم. در فراخوانی که برای حضور غرفه‌ها در نمایشگاه کتاب تهران منتشر کردیم، بیش از ۴۰ مجموعه در حوزه ناشران دیجیتال اعلام آمادگی کردند. سعی کردیم مجموعه‌هایی که هم به صنعت نشر و چاپ نزدیک و هم محصول محور است را با کمک پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی انتخاب کنیم.»

بابایی در ادامه از برگزاری رویداد ایده‌های برتر صنعت نشر خبر داد و گفت: این رویداد با شش محور مرتبط با فن‌آوری نشر در آبان امسال برگزار خواهد شد. پوستر فراخوان ارویداد ایده‌های برتر صنعت نشر در نمایشگاه کتاب امسال رونمایی می‌شود و مهلت شرکت در آن تا پایان شهریور امسال خواهد بود.

توسط mohtavaclick.ir