**بسته ویژه ایرانسل به مناسبت روز جهانی ارتباطات: یک تلاش برای نادیده گرفتن شکاف دیجیتال**
در روز جهانی ارتباطات و جامعه اطلاعاتی، ایرانسل بستر ویژهای برای مشترکان خود معرفی کرده است. بستهای که به تمام مشترکان دائمی و اعتباری اجازه میدهد تا با پرداخت ۴۴۰۰ تومان، یک گیگابایت اینترنت و یک ساعت مکالمه درون شبکهای دریافت کنند. اما این موضوع چه 의미ای دارد و چرا این تلاش ها مهم هستند؟
**روندسازهای جهانی**
روز جهانی ارتباطات و جامعه اطلاعاتی، یک مناسبت جهانی است که برای بزرگداشت شکلگیری اتحادیه بینالمللی تلکام (ITU) برگزار میشود. امسال، این رویداد با شعار «برابری جنسیتی در تحول دیجیتال» برگزار میشود. این شعار، اشاره به سهم کم افراد مؤنث از فرصتهای دیجیتال دارد. این موضوع با واقعیتهای جهانی همسو است، vì آمارها نشان میدهند که هنوز ۲.۶ میلیارد نفر دسترسی به اینترنت ندارند و اکثریت این افراد، زنان هستند.
**اهمیت دسترسی برابر به اینترنت**
در رقابتهای دیجیتالی، مانع بزرگ نابرابری جنسیتی، سهم کم زنان از دسترسی به اینترنت، مهارتهای دیجیتال و فرصتهای فناوری است. این مانع، گامهای توسعه پایدار را سد کرده است. دسترسی برابر به اینترنت و فناوری، میتواند آیندهای پایدار و نوآورانه را برای جهان رقم بزند.
**تلاشهای ایرانسل در تسکین نابرابری دیجیتال**
ایرانسل با طرحها و پروژههای متعددی در مسیر توسعه زیرساختهای ارتباطی، کاهش شکاف دیجیتال و توانمندسازی جامعه، گامهای مؤثری برداشته است. از جمله اقدامات، ساخت مدارس در مناطق کمبرخوردار، اتصال مدارس روستایی به اینترنت، گسترش آموزش دیجیتال در مدارس درخشان و طرحهای ارتباطی روستایی هستند.
**نقد و نظر**
ایرانسل، یکی از بسترسازان بهتر شدن دسترسی به اینترنت است. اما آیا با اقدامات خود، این شکاف دیجیتال را فتح شده است؟ آیا دسترسی برابر به اینترنت و فناوری برای همه ایرانیها، خارج از dreams نامیده میشود؟ اگر جواب به این سوالات مثبت باشد، چرا این تلاشها مهم نیستند و چرا در این حوزه، تلاشهای بیشتر مورد نیاز است؟