**رکود سنگین در صنعت ساختمان: هشدار از صنعت به دولت**
عملاً بازار مسکن در حال نوسان است و رکود سنگینی را رقم زده است. در این شرایط، صنعت تولید بتن، که در صنایع وابسته به آن بزرگسالان و جوانان بسیاری کار میکنند، در حال تعطیلی است. بسیاری از کارخانههای تولید بتن بهناچار تعطیل شدهاند و سایر واحدها نیز با ظرفیت یکسوم یا یکچهارم در حال فعالیت هستند. در صورت تداوم این وضعیت، آنها نیز بهزودی تعطیل خواهند شد.
**چرا این بحران اهمیت دارد؟**
این رکود، اگر حل نشود، به صنعت ساختمان وارد یک رکود شدید میشود. به عنوان مثال، قیمت هر تن سیمان فلهای هگمتان در 18 فروردین یک میلیون و 517 هزار تومان بود، اما در 22 اردیبهشت به 2 میلیون و 918 هزار تومان رسید. قیمت سیمان شمال نیز از یک میلیون و 679 هزار تومان در فروردین به 3 میلیون و 183 هزار تومان در اردیبهشت افزایش یافته است.
**کود بورسی و نفوذ واسطهگران**
سارا حدادی در نشست خبری ارتباط این رکود با کدهای بورسی، بیان کرد که بهطور کلی، صنعتی با رونق تولید صنعتی، بهتر است تولید در صنایع بهرهور این صنعت هستیم.همچنین نمیتوانست فراموش کند که داشتهباشیم. در شرایط فعلی، این وابستگی باعث کاهش ظرفیت تولید سیمان شده است. تهران حدود 200 واحد تولید بتن آماده فعال بود که تاکنون یکسوم آنها تعطیل شدهاند.
**دلایل تسلط واسطهگران**
دولت در این دوره دو سری پیام برای بخش صنعت داده بود، اول اینکه لازم است تداوم حمایت نظام سلامت را برای واسطهگران داشته باشد. دیگر هم تکمیل سیستمือถتیدی است که مورد نیاز آنها است. برای حل این مشکل، باید به الزام واحدهای تولید کننده توجه شود. آنها باید درچارچوب قانون واقع شوند.
**راهحلهای بالقوه**
راه حل برای این بحران چیست؟ مدیران میگویند این بحران را میتوان با نظارت فوری بر کدهای بورسی و اعمال نسبت ورود به خروج حل کرد. اگر برای این بحران چارهاندیشی نشود، صنعت ساختمان وارد یک رکود شدید خواهد شد.