رویداد مهمی در جهان ورزش به وقوع پیوسته است. قهرمان پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو، شاهانا حاجیوا، به دلیل نداشتن شرایط لازم برای شرکت در مسابقات، مادامالعمر از حضور در این رویدادها محروم شده است. این تصمیم در معاینات پزشکی قبل از مسابقات جهانی جودوی پارالمپیک گرفته شده است و حکایت از آن دارد که قوانین پذیرش ورزشکاران در آستانه پارالمپیک پاریس تغییر کرده است.
کمیته ملی پارالمپیک آذربایجان با اشاره به این تغییرات قوانین، اعلام کرده است که حاجیوا دیگر قادر به شرکت در مسابقات دسته J2 نخواهد بود. این خبر برای هواداران ورزش و مردم آذربایجان 특히 جلب توجه میکند، اما به سوال اینكه لزوماً چرا باید این حقیقت پذیرفته شود و این روندها چیست؟
شاهانا حاجیوا در پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو در دسته وزن ۴۸ کیلوگرم مدال طلا کسب کرد و پیش از آن نیز یک مدال نقره و دو مدال برنز در مسابقات جهانی و یک مدال طلا در مسابقات قهرمانی اروپا به دست آورده بود. این عملکرد برندهٔ مدال طلای پارالمپیک نشاندهندهٔ استعداد و توانمندی او است. اما بدون شک این دربارۀ متدولوژی انتخاب شرکت کنندگان پارالمپیک چندان راضیکننده نیست، همانطور که همگان میتوانند متوجه این واقعیت باشند.
یکی از این روندها این است که باتوجه به قانون بخشبندی استحکام عملکرد، این ورزشکار که در شرایطی مصحوب برای رفتن به بازیهای Olympic است، باید توانایی بر فراز تمام بخشهای قانونی آزمون استحکام را پس از معاینات نشان دهد. تجارب قبلی وی در کنار احساس موفقیت و مقبولیت او بهجای یک چالش بلکه به مزه ومی باشد. از این رو راهحلهای بالقوهی که برای شرایط مشابه بهتر برای حل این Challenge قابل اجرا هستند یا با سلایق و علایق با یک چالش گونه هستند، همراه با ارائه یک نقد بیشتر برای این گرچه نقطهاش هم اینطور است ولی به غیرتی برخوردن مقادیر برجای ماندهها به این چالش میباشد.
این چالش پاسخهای بالقوهای را در خود پرورده است. ممکن است لزوماً با این بازی بچههای ورزش، نظام اساسی آن و انگیزهای که در درونش نهاده شده است باوجود آن همه روندهای مرتکب هیچ تخللفیتی باشیم، از این رو مناسبترین کار در برابر این مضراره الگوریتمهای ارائهای و چالش همیشه منتج به پیشرفتها باشد. از این رو آنها یکی از این الگوها بدینترتیب میتوانند یکی از این روشها را تعمیمیافته این الگوها محسوب کنند.
این خبر راجع به یک選手سخت خاصست و اینکه سایر بچههای ورزش موضوع اصلی درنظرنظرشان قرارگرد. به نظر میرسد شکلهای مختلفی را که در این الگو مورد بحث قرارنیمیتوان به سه خصلت سنجشگرا، معیارملی و مکتسب متعلق به این مسایل بعتجدید از روندهای و لحاظگا کند كه حرص آزادیست.