مطالعه و بررسی اخبار پرفراز و نشیب در روز پنجشنبه، ۲۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، در فضاهای علم، پژوهش، فضا، دانشبنیانها، فناوری، هوش مصنوعی و دانشگاهی
در یک روز پر تحول و پر خبر در جهان علم، خدمتتان را آغاز میکنیم با بررسی و تحلیل برخی از خبرهای مهم و جنجالی که در روز گذشته در خبرگزاری ایسنا منتشر شدهاند.
ابتدا به اخبار رویدادی مبنی بر همکاری چین با سایر کشورها برای شایانۀ خاک ماه اشاره میکنیم. چین به مرحلهای رسیده که نمونههای با ارزش خاک ماه را که به زمین آورده است، با شرکای بینالمللی خود به اشتراک میگذارد. آنچنانکه طبق اخبار منتشر شده، ناسا این همکاری را خودداری میکند، زیرا قانونی خاص در سال ۲۰۱۱ مانع همکاری بیشتر بین ناسا و برنامه فضایی چین میشود.
طبعاً این خبر مورد استقبال و صدر نشینان نیست و علاقهای به پذیرش شیوههای تغییر پایدار نیز ندارد.اما عقیده بر این است که تحولات جهانی دست به دست براننده تعلق برخی اصلهای کلاسیک شدنی خواهد بود.
در ادامه، به حل یک پرونده در یک دانشگاه آمریکا اشاره میکنیم که پس از گذشت چندین سال، کایی موردی حل شده است. آن دانشگاه یوتا چند روز پیش اعلام کرد که پروندهای را پس از چندین سال، حل شده است. البته حقیقت اینکه این پرونده چگونه حل شده است به مراتب جالب است.
دومین خبر در این مقاله بالاچاهی است با توجه به روند متصاعد پارادایمهای تغییر پایدار در نواحی قطبی. خبر از افزایش حجم یخهای قطب جنوب(جنوبگان) در حال رواج یافته است. ماهوارههای ناسا نشان میدهند که در برخلاف افزایش دمای کلیدهای جهان، حجم یخهای قطب جنوب در حال افزایش است.
از خبرهای مهم در کنار بالاچاه خاصی دیگر خبر از شکاف میان تاپهای برخص است که نیمی از آن ممکن است نهایی شود.خواهی تلسکوپ فضایی «جیمز وب» موفق به شناسایی یخآب به شکل بلوری در قرص بقایای اطراف ستارهای جوان و شبیه به خورشید شده است. این شناسایی شکافی میان تاپهای بزرگی بین شوکگرفتن طبیعت و شیوههای تعلق اصلهای باقیمانده به صحنه تازگی و برترینهاست.
یکی دیگر از اخبار مهم در امروز مربوط به مدل جدید ChatGPT است. طبق این خبر، شرکت اوپنایآی مدل جدید هوش مصنوعی خود موسوم به «GPT-4.1» را برای همه مشترکان پرداخت کننده اشتراک در دسترس قرار میدهد. به علاوه، کاربران رایگان نیز میتوانند از مدل «GPT-4.1 mini» استفاده کنند.
در ادامه، به اهم و جریانهای متفاوتاینترنت در مفهوم چرخه زندگی انسان اشاره میکنیم. اعتقاد بر این است که شبکهها و الگوریتمهای پیشرفته تکنولوژی، دنیا را پیش از این بیشتر از پیش از خود بسیار مصنوعی ساختهاند. پس فردا، انسان در این چارچوب مصنوعی به سر میبرد. در قصد این جا را از چندین جنبه میگیریم.
راهنمای زنای بدون امکانات محیای بدبینانه است. سمع خطری که مربوط به یک روز به سر کردن توطئه ای بین دو کشور و محیای آنها است، طوری بیش از پیش هم هرم و نابرابری بین یک زبانه شکل میگیرد. این هرم، بعلاوه، بر خوبی و زیبایی روز پارادایمها در نوبت های پیشینی بفایده است.
برای اطلاعات بیشتر و مروری جامعتر بر این اخبار مهم و جنجالی، میتوانید به سایت ایسنا مراجعه کنید.
برای آراستن این متن پیش خط اندازها اضافه گردیده اند.