در پی این رویداد و طبق گزارش آرمان ملی آنلاین، سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران، در نشست «کتاب و دیپلماسی» در نمایشگاه کتاب تهران ظاهر شد و کتاب خود را با عنوان «قدرت مذاکره» به دست ایرانیان تحویل داد.
عراقچی در این نشست گفت که امیدوار است این کتاب بتواند به دانشجویان روابط بینالملل و همکاران جوانش در وزارت امور خارجه کمک کند. او تصریح کرد که این کتاب حاصل سالها تجربه او در عرصه دیپلماسی است.
عبارتی مهم که وزیر امور خارجه ایران در این نشست بهVEL کاربران کرده، این بود که قدرت مذاکره به سه بخش تقسیم میشود:
1. قدرتی که برای مذاکره نیاز است: این قدرت برپایه مولفههای قدرت کشور قرار دارد و مذاکرهکنندگان باید پشت میز مذاکره، برپایه این توانمندیها صحبت کنند. اگر این توانمندیها را نداشته باشند، از پشت میز مذاکره نمیتوانند پیروز بیرون بیایند.
2. قدرت خود مذاکرهکننده: این قدرت وابسته به هوش ذاتی مذاکرهکننده است. اگر مذاکرهکننده هوشمند باشد، با تحلیل درست موقعیت و توانمندیهای خود، مذاکره را با موفقیت پشت سر بگذارد.
3. قدرت مذاکرهای که مذاکره برای کشور تولید میکند: خود مذاکره کردن یک توانایی است که برخی کشورها بیشتر از دیگران دارند. هر چند که این قدرت به تجربه و مهارت مذاکرهکننده بستگی دارد.
عراقچی همچنین خاطرنشان کرد که اگر کسی فکر کند که در مذاکره فقط باید امتیاز داد، تصور اشتباهی است. هر کشور باید در مذاکره، هرچند به یک مقیاس کم، امتیاز دهد تا بتواند بیشتری بگیرد.
وزیر امور خارجه ایران در ادامه سخنانی گفت که جایگاه کشور واسط در مذاکرات مهم است. این کشور واسط باید میان دو طرف با حسن نیت باشد و به او اعتماد داده شود. تأکید عراقچی بر قدرت MEDIA در مذاکرات موثر بود و آنچنانکه وی تصریح کرد، قدرت اطلاعات در روایتهای پس از مذاکرات بسیار مهم است.