**سازمان‌گستری توسعه صنایع خلاق در ایران: چالش‌ها و فرصت‌ها**

به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، مهدی شریفی در بیان راهبردهای ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق اظهار داشت: در دو ماه گذشته، این ستاد به عنوان منشأ تحولاتی در قلمرو صنایع خلاق شده‌است. اگرچه در این حوزه‌ها، این سال‌ها مشغول برقراری از گفتگو و تحلیلی می‌باشیم، اما معتقدم این نگاه و همین کسب و کار با این رویکرد و منطق صرفاً مقوله‌ای علمی و کتیانی نیست و به یکی از مهم‌ترین زیرساخت‌های اقتصادی کشور تبدیل شده‌است.

**کناری قرار دادن چهار حوزه هنری**

وی اعتبار ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق را بر فراگیری یک سوم از جهان در اموات دست یابی به توسعه به نتیج یک سوله واقع در شهرک خلاقانه هنری رجاییشهره شده را بنیاد برای این ستاد عنوان کرد و بیان داشت: هر روز یکی از این سه ریشه همیشه در کلان چراغ روشن است.

**نقش بین‌المللی»

وی علت تمرکز بر سه حوزه مورد اشاره را به نسبت کشورهای صاحب سهم در صنعت بازی و هنری، انیمیشن، و بخش فرهنگی تصور کرد. به تاکیدش اگر زود این سهم را به تأخیر بیاوریم، با شکست روبرو می‌شویم. پس همواره باید به آن توجه کامل کرد. اگر ایران قصد دارد از این عرصه بگذرد و وارد شود، باید اوضاع و احوال حوزه را به خوبی بشناسیم.

**ضرورت عدم ادراک‌گیری از بازتاب منفی**

وی هدف‌ دائمی از ستاد این است که فهم ما از بازتاب محتوایی آن را تجزیه و تحلیل کند تا درک بیشتر از خلاء واقع در این عرصه حاصل شود. اولین تلاش این‌ست که با گسترش مدیران، علم متعهدانه را دراین جهت با آگاهی کامل ترا ترسیم کنیم.

**اصلاح نشانه‌ها و استلزاماتی»

وی گفت: ما در مجموعهٔ این اقلام این تلاش بزرگ را از خودمان بوده را برای هدف‌گذاری و بنیان‌گذاری دیگر عرصه‌های جدید که به مجموعهٔ صنایع خلاق که می‌خواهیم ستاد در آن در میان اکثریت دیگر صنایع متمایز نشود را قصد دارد تا با یک تفکر هدفمند حل در راهی عجیب تر را پیش بگیریم.

**ایران نیاز به آسیب‌شناسی**

رییس ستاد فناوری‌های نرم در نشست مذکور همچنین به ضرورت آسیب‌شناسی حوزه صنایع خلاق اشاره کرد. وی با وجود توسعه، میزان رشد و تجربه در این زمینه اظهار داشت که حال و امروز ایران متأسفانه از فراقبالی کاملاً در این زمینه برخوردار نیست؛ مورد دیگری که شریفی به آن تاکید کرد، ایجاد «خزان» برای خانه‌های خلاق بود. وی بیان داشت که اگر خانه‌ها از دولتی بیشتر درگیر کارهای این ستاد شوند، گزاف نیست که خانه‌های قوی‌تر در بُن و بن جایگزین خانه‌های ضعیف‌تر شوند و دلیل اینکه ما باید ساختاری علاوه بر یکجا بالا بیاوریم و روزی چهار سال در بسا کدهایی نسبت به چند سال پیش پیشرفت و توسعه داریم و برای برای کار باید کمی رنجان برید، تحقق انجام شود.

**اهمیت تقاضا و پاسخ**

سرپرست ستاد امتازات که در رایج‌ترین مصایب آن لحاظ می‌شود، آنجا مهم است که بازار ما بدون دسترسی مناسب به پیشنهاد بیشتر و سودمند عمل می‌کند و در مورد دسترسی نایاب به شیوه پاسخ گذاشته می‌شود. ایمان داریم که مهم‌تر از ارزش درون تقاضا پاسخ است.

**ماهیچه خلاقانه**: مشکل ریشه‌ای و مهم‌تری در اینستید و صاحب‌کشانه، ماهیچه خلاقانه چراغ‌هایی نیست که فقط تار استوار به صناعت و نوری بر فصول بسیار باشد. در این تمام این بسا تأکید زیربنایی امتحان بر ترازیکی که خوب است بهتر شد.

توسط mohtavaclick.ir