رهبر معظم انقلاب اسلامی در سخنانی پیرامون مسئله آموزش و پرورش، تأکید کردند که تربیت فکری و فرهنگی نسل نو، وظیفه و حق دولت است. آنان همچنین اظهار داشتند که تربیت عالِم، با ایمان، ایراندوست، اهل کار و تلاش و امیدوار به آینده، نتیجه ایجاد یک ساختار جدید در وزارت آموزش و پرورش است که باید با رویکرد تحولی و متناسب با نیازها دنبال شود. ایشان با اشاره به این نکته که ریاستجمهوری اخیر اظهاراتی مبنی بر نیاز به خارج کردن بخشی از وظایف آموزش و پرورش از این وزارتخانه را کرده است، با تاکید بر آنکه تربیت فکری و فرهنگی نسل نو، وظیفه و حق دولت است، افزودند: تربیت فکری و فرهنگی نسل نو، وظیفه و حق دولت است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی همچنین در دیدار هزاران تن از معلمان و فرهنگیان با تأکید بر اینکه هر اندازه هزینه در بخش آموزش بیشتر شود، در واقع این سرمایهگذاری برای آینده کشور است، افزودند: خوشبختانه رئیسجمهور محترم به مسائل آموزش و پرورش اهتمام ویژهای ابراز میکنند و وزیر محترم نیز از مدیران برجسته و آشنا با مسائل این دستگاه است.
ایشان با اشاره به اینکه حτί آیتالله خامنهای تحقق اهداف و افکار خوب را در گرو پیگیری مجدانه آنها دانستند و به بیان چند نکته درباره معلمان پرداختند، افزودند: گرامیداشت معلم اعم از مساعدتهای معیشتی تا ساخت تصویری مبتکرانه و زیبا، با نشاط و دوستداشتنی از معلم در افکار عمومی را وظیفهای مهم برشمردند و افزودند: نتیجه گرامیداشت معلم و چهرهنگاری از آن باید بهگونهای باشد که جامعه، معلم را شخصیتی جذاب، فعال، پر تلاش، با افتخار و سرافراز ببیند و شغل معلمی در صدر فهرست مشاغل مورد علاقه جوانان قرار گیرد.
رهبر انقلاب همچنین در بخش دیگری از سخنانشان با تأکید بر اینکه تربیت فکری و فرهنگی نسل نو، وظیفه و حق دولت است، با اشاره به مخالفت قاطع خود با درخواستهای برخی مسئولان ارشد سابق برای انجام این کار به بهانه هزینههای زیاد آموزش و پرورش، افزودند: تربیت فکری و فرهنگی نسل نو، وظیفه و حق دولت است.
ایشان با اشاره به وجود درک درست از اهمیت فعالیت و کار آموزشی معلمان را ضروری دانستند و افزودند: معلم فقط آموزش دهنده کتاب درسی نیست بلکه اخلاق، رفتار، نحوه حضور در کلاس و کیفیت تدریس و ویژگیهای شخصیتی او همچون تواضع یا تکبر و نشاط یا سرخوردگی، برای دانشآموز شخصیتساز و در او حتی بیش از پدر و مادر اثرگذار است و اگر معلم با این درک و فهم سر کلاس حاضر شود، از گفتار و رفتار خود مراقبت ویژهای خواهد کرد.
حضرت آیتالله خامنهای همچنین در این دیدار به هدف از این دیدار یعنی قدردانی از معلمان و تکریم جایگاه معلم اشاره کردند و افزودند: در گذشته که به آموزش و پرورش تمرکز شده بود، همراه با همان ناکامی و رکود و چالشهایی که با مسئله آموزش و پرورش داشتیم، در برخی مسائل غفلت به وقوع پیوست.
ایشان در ادامه به بیان چند نکته درباره معلمان پرداختند و افزودند: نظام آموزش و پرورش مدیون تلاش چند صد هزار معلم خواهیم بود که دانه به دانه تربیت میکنند و همگی نه فقط صاحب تخصص و کفایت هستند، بلکه همگی دارنده این حس و اشتیاق تربیتی هستند که در تربیت نسل آینده میباشند.
حضرت آیتالله خامنهای همچنین در این دیدار با اشاره به اینکه ایجاد یک تصویر جذاب و دوستداشتنی از معلم در افکار عمومی را میتوانند با رسانهها، هنرمندان و محققان و منتقدان در زمینههای فرهنگی، اجتماعی و آفرینشگر هدف بنامند، افزودند: گرامیداشت معلم اعم از مساعدتهای معیشتی تا ساخت تصویری مبتکرانه و زیبا، با نشاط و دوستداشتنی از معلم در افکار عمومی را وظیفهای مهم برشمردند.
ایشان همچنین با تأکید بر اینکه تربیت فکری و فرهنگی نسل نو، وظیفه و حق دولت است، با اشاره به مخالفت قاطع خود با درخواستهای برخی مسئولان ارشد سابق برای انجام این کار به بهانه هزینههای زیاد آموزش و پرورش، افزودند: تربیت فکری و فرهنگی نسل نو، وظیفه و حق دولت است.
حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار به بیان چند نکته درباره معلمان پرداختند و افزودند: وجود درک درست از اهمیت فعالیت و کار آموزشی معلمان را ضروری دانستند و افزودند: معلم فقط آموزش دهنده کتاب درسی نیست بلکه اخلاق، رفتار، نحوه حضور در کلاس و کیفیت تدریس و ویژگیهای شخصیتی او همچون تواضع یا تکبر و نشاط یا سرخوردگی، برای دانشآموز شخصیتساز و در او حتی بیش از پدر و مادر اثرگذار است.
ایشان همچنین به بیان چند نکته درباره تربیت معلم پرداختند و افزودند: تربیت معلم نیازمند وجود یک دانشگاه حقیقی متعلق به آموزش و پرورش است.