در سه‌شنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴، مسؤولان ایرانی و ترکمنستانی در نشست مشترک، بر توافقیهائی پایبند شدند که برنامه ریزی اینچه‌برون را برای تبدیل شدن به قطب لجستیک و تجارت آسیای میانه راکه ظرفیت استراتژیک این منطقه در تسهیل مبادلات تجاری ایران و ترکمنستان را افزایش می‌دهد، باعث شد.

Ali-Asgar TahaMasabi استاندار گلستان اظهار داشت که این منطقه هر ساله میلیارد‌ها دلار سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی را جذب می‌کند. ملک حسینی مدیرعامل منطقه آزاد اینچه‌برون تصریح کرد که با فراهم شدن زیرساخت‌ها، از جمله خطوط ریلی به آسیای مرکزی، گمرکات فعال و مجوز‌های قانونی برای فعالیت شرکت‌های خارجی، این منطقه برای پذیرایی از سرمایه‌گذاران ترکمن آماده است.

در بخشی از این‌ دیدار، استقبال ۶۰ سرمایه‌گذار داخلی و خارجی از فعالیت در این منطقه اشاره به ضرورت ایجاد مرکز خدمات سرمایه‌گذاری مشترک ایران و ترکمنستان در اینچه‌برون شد و آن را بستر مناسبی برای رفع موانع بروکراسی و تسهیل فرآیندهای تجاری دانست.

البته مدیرعامل منطقه آزاد اینچه‌برون آمادگی منطقه برای برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی، نشست‌های تجاری و تورهای سرمایه‌گذاری را خبر داد و گفت: منطقه آزاد اینچه‌برون می‌تواند پایگاه صادراتی محصولات ایرانی به آسیای مرکزی و بالعکس باشد.

ملک حسینی از پیشنهاد ترکمنستان برای ایجاد منطقه مشترک صنعتی و تجاری در مرز اینچه‌برون-قزل‌آیاق استقبال کرد و این طرح را گامی بزرگ در هماهنگی اقتصادی دو کشور توصیف کرد.

استاندار گلستان با تمجید از این سفر، آن را آغاز فصل جدید مناسبات دو کشور اعلام کرد. هرچند که استاندار گلستان تأکید کرد که هیچ مانعی بر سر راه گسترش روابط دوجانبه ایران و ترکمنستان وجود ندارد.

جالب است که استاندار گلستان آمادگی شرکت‌های راه‌سازی گلستان را برای مشارکت در بزرگراه مرزی ایران- قنداق اعلام کرد. همچنین استاندار گلستان اضافه کرد که تکمیل این بزرگراه تبادلات تجاری، فرهنگی و انسانی را آسان‌تر و سرعت پرتر خواهد کرد.

استاندار بالکان ترکمنستان هم در این دیدار اشاره به حجم مبادلات تجاری ۴۶۰ میلیون دلاری گلستان- ترکمنستان در سال ۲۰۲۴، که نسبت به سال قبل یک درصد رشد داشته است، بر پتانسیل عظیم برای گسترش تجارت تأکید کرد.
وی افزایش صادرات متقابل، توسعه تجارت مرزی و مشارکت فعال شرکت‌های خصوصی را راه‌هایی برای تقویت این روند دانست.
اگرچه استاندار ترکمنستان پروژه بزرگراه مرزی ایران- قنداق را کلید تقویت ترانزیت منطقه‌ای دانست و از امضای تفاهم‌نامه آن در سال ۲۰۲۳ میان وزارت راه و شهرسازی ایران و آژانس ساخت‌وساز بزرگراه‌های ترکمنستان خبر داد.

رئیس اتاق بازرگانی گرگان هم در این نشست ترکمنستان را بزرگ‌ترین شریک تجاری گلستان خواند و از رشد ۳۰ درصدی مبادلات تجاری در سال گذشته خبر داد.

امیر یوسفی پیشنهاد‌هایی برای تعمیق همکاری‌ها فی‌مابین، شامل ازسرگیری تردد مسافران از مرز اینچه‌برون، ایجاد بازارچه‌های مرزی مشترک در حسن‌قلی-گمیشان و اینچه‌برون، توسعه زیرساخت‌های لجستیک و حمل‌ونقل، تقویت گردشگری و سرمایه‌گذاری مشترک در بخش‌های صنعتی و کشاورزی ارائه داد. وی تأکید کرد که اراده سیاسی مشترک و نبود موانع جدی موتور محرک توسعه روابط است.

توسط mohtavaclick.ir