کنفرانس سالانه‌ی توسعه‌دهندگان گوگل (I/O 2025) در تاریخ ۲۰ می (۳۰ اردیبهشت) آغاز خواهد شد؛ مهم‌ترین رویداد سالانه‌ی گوگل که فرصت مناسبی برای نمایش دستاوردهای یک‌ساله‌ی غول صنعت جست‌وجو است.

با استناد به مجموعه‌ای از اطلاعات رسمی و غیررسمی، I/O امسال یکی از هیجان‌انگیزترین رویدادهای فناوری سال خواهد بود. امسال برای نخستین‌بار، گوگل بخشی از تمرکز خود را در یک رویداد مستقل به اندروید اختصاص داد که هفته‌ی گذشته برگزار شد. در آن مراسم، اطلاعات متنوعی درباره‌ی اندروید ۱۶ و Wear OS 6 در اختیار رسانه‌ها قرار گرفت.

گوگل I/O 2025 یکی از هیجان‌انگیزترین رویدادهای فناوری سال خواهد بود

حالا که رویداد Android Show به پایان رسیده، تمرکز گوگل معطوف I/O شده است که به‌احتمال زیاد، با محوریت هوش مصنوعی برگزار می‌شود.

در ادامه مهم‌ترین انتظاراتمان از I/O 2025 را مرور می‌کنیم؛ رویدادی که هم‌زمان با دو مراسم بزرگ دیگر یعنی بیلد مایکروسافت و کامپیوتکس ۲۰۲۵ برگزار می‌شود.

اندروید ۱۶ با انبوهی از ویژگی‌های جدید

در Android Show، سمیر سَمات، رئیس بخش اکوسیستم اندروید، به‌جای دیو برک روی صحنه حاضر شد و درباره‌ی طراحی جدید Material 3 Expressive و قابلیت‌هایی چون Ongoing Notifications صحبت کرد. این طراحی جدید به Wear OS 6 نیز خواهد آمد.

دستیار جمنای در حال راه‌یابی به پلتفرم‌هایی مثل ساعت‌های هوشمند، اندروید اتو و Google TV است. از دیگر قابلیت‌های کلیدی اندروید ۱۶ می‌توان به ویژگی‌های جدید برای شناسایی کلاهبرداری، نسخه‌ی بهبودیافته‌ی Find Hub با پشتیبانی از ارتباط ماهواره‌ای، کاهش مزاحمت نوتیفیکیشن‌ها و سامان‌دهی بهتر مخاطبین اشاره کرد.

گوگل تأیید کرده است که نسخه‌ی نهایی اندروید ۱۶ پیش از نیمه‌ی دوم سال ۲۰۲۵ منتشر خواهد شد. با اینکه نسخه‌ی پایدار هنوز ارائه نشده، سمات می‌گوید که ماه آینده نسخه‌ای از اندروید ۱۶ برای گوشی‌های پیکسل در دسترس قرار می‌گیرد.

اندروید XR و واقعیت ترکیبی

گوگل سابقه‌ای پر از شکست در پروژه‌های واقعیت ترکیبی دارد، از Google Glass گرفته تا Cardboard؛ اما با تمام شکست‌ها گوگل در حال توسعه‌ی پلتفرم جدیدی با عنوان اندروید XR است که از هوش مصنوعی جمنای قدرت می‌گیرد.

گوگل با همکاری سامسونگ، روی هدستی با نام موقت «پروژه‌ی موهان» کار می‌کند و انتظار داریم اطلاعات بیشتری از این پلتفرم و دستگاه‌های سازگار در I/O منتشر شود.

درخشش هوش مصنوعی؛ شدیدتر از قبل

گوگل به‌طور رسمی خود را شرکتی مبتنی‌بر هوش مصنوعی می‌داند و این موضوع در I/O امسال به‌وضوح دیده خواهد شد. به‌احتمال زیاد، قابلیت‌هایی مثل AI Overviews و AI Mode به‌روزرسانی‌های قابل‌توجهی دریافت خواهند کرد.

مقاله‌های مرتبط

انتظار می‌رود اطلاعاتی از پیشرفت در Project Mariner -ایجنت هوش مصنوعی مرورگر وب که سال گذشته معرفی شد- ارائه شود.

Project Astra؛ نسل بعدی دستیار هوشمند

در I/O سال گذشته، گوگل از Project Astra رونمایی کرد؛ یک دستیار صوتی با قابلیت درک تصویر که می‌تواند درباره‌ی چیزهایی که می‌بیند، مکالمه کند. این دستیار بر پایه‌ی مدل‌های چندوجهی جمنای ساخته شده است و می‌تواند یکی از برجسته‌ترین اتفاقات I/O 2025 باشد.

معرفی رقیب احتمالی پینترست

گوگل شاید محصولی معرفی کند که مشابه پینترست یا اپلیکیشن Cosmos است. در این اپلیکیشن، کاربران می‌توانند تصاویر نتایج جست‌وجوی خود را ذخیره و در پوشه‌های مختلف طبقه‌بندی کنند. هنوز مشخص نیست این قابلیت بخشی از جست‌وجوی گوگل خواهد بود یا به‌صورت سرویس مستقل ارائه خواهد شد.

در رویداد Android Show، اعلام شد که Wear OS 6 با زبان طراحی Material 3 Expressive در راه است؛ اما نمی‌دانیم در کنفرانس I/O اطلاعات بیشتری از آن خواهیم شنید یا خیر. سال گذشته Wear OS در رویداد اصلی جایی نداشت و فقط در نشست‌های جداگانه‌ی توسعه‌دهندگان بررسی شد.

NotebookLM روی موبایل

اپلیکیشن NotebookLM از سال ۲۰۲۳ برای دسکتاپ در دسترس بود و ظاهرا قرار است نسخه‌ی موبایلی‌اش در روز اول I/O منتشر شود.

NotebookLM با کمک یادگیری ماشین، قابلیت‌هایی مانند خلاصه‌سازی خودکار یادداشت‌ها را ارائه می‌دهد و مقاله‌های پژوهشی را به فایل‌های صوتی مکالمه‌محور مشابه پادکست تبدیل می‌کند. با توجه به پشتیبانی NotebookLM از زبان فارسی، جذابیت این ابزار می‌تواند برای ایرانی‌ها دوچندان شود.

هم‌زمانی با رویدادهای بزرگ دیگر

از ۱۹ تا ۲۱ می (۲۹ تا ۳۱ اردیبهشت) دنیای فناوری شاهد فشرده‌ترین تقویم رویدادهای سال است:

  • کنفرانس بیلد مایکروسافت با سخنرانی ساتیا نادلا.
  • افتتاحیه‌ی کامپیوتکس ۲۰۲۵ با سخنرانی جن‌سون هوانگ، مدیرعامل انویدیا.
  • Google I/O 2025.

شگفتی‌های احتمالی

با وجود سابقه‌ی گوگل در غافل‌گیری در مراسم‌هایش، احتمال شگفت‌زده‌شدن چندان زیاد نیست. شاید در روز رویداد شاهد معرفی‌هایی باشیم که تاکنون رسانه‌ای نشده‌اند.

source

توسط mohtavaclick.ir