حملات موشکی انصارالله به عمق سرزمین‌های اشغالی و تهدید به ترور الحوثی، تنش میان یمن و رژیم صهیونیستی را وارد مرحله‌ای تازه کرده است. عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه فرامنطقه‌ای رای الیوم و تحلیلگر شناخته شده فلسطینی، در تازه‌ترین یادداشت خود این ادعا را مطرح کرده است که ادامه حملات روزانهٔ موشک‌های فراصوتی جنبش “انصارالله” یمن به عمق سرزمین‌های اشغالی، به‌ویژه شهر یافا، و موفقیت در تعطیلی فرودگاه لُد (بن گوریون) برای چندین ساعت، لغو پروازهای شرکت‌های هواپیمایی جهانی به مقصد این فرودگاه برای هفته‌ها و ماه‌های پیش‌رو، و نیز پاسخ هوایی رژیم صهیونیستی با بمباران بنادر یمن، دو نکته اساسی را تأیید می‌کنند.

همچنین، عبدالباری عطوان اشاره می‌کند که توافق آتش‌بس “موقت” میان ایالات متحده و جنبش انصارالله، که با میانجی‌گری عمان و به درخواست آمریکا به‌دست آمده، شامل رژیم صهیونیستی نمی‌شود. بنابراین، حملات موشکی و پهپادی یمن به بنادر و فرودگاه‌های تحت اشغال ادامه خواهد داشت و حتی ممکن است شدت بیشتری پیدا کند.

عبدالباری عطوان همچنین می‌نویسد که این آتش‌بس گامی هوشمندانه و تاکتیکی از سوی یمنی‌ها بود تا ایالات متحده را به‌طور موقت از میدان خارج کرده و تمرکز خود را بر مقابله مستقیم با دشمن صهیونیستی بگذارند. این مقابله، به‌ویژه پس از آغاز حملات گسترده رژیم صهیونیستی به نوار غزه و طرح‌های تحت حمایت آمریکا برای کوچاندن نزدیک به یک میلیون نفر از ساکنان غزه به لیبی، ممکن است به مرحله‌ای بسیار گسترده‌تر وارد شود؛ در حالی که دونالد ترامپ با وعده ثروت تریلیونی کشورهای عربی، به‌سوی کاخ سفید بازمی‌گردد.

برای بررسی ریزه ساختار این بحران، عطوان سه دلیل اصلی را برای عقب‌نشینی آمریکا از جبهه یمن و نگرانی رژیم صهیونیستی ذكر کرده است:

1. شکست فناوری پیشرفته در برابر موشک‌های یمنی

Analyst “هریسون کَس”، فاش کرده که یک موشک پدافندی یمن تقریباً موفق به سرنگونی یک جنگنده پیشرفته آمریکایی F-35 شده بود. به گفته او، تنها مهارت خلبان مانع از ثبت این دستاورد بزرگ برای یمنی‌ها شد؛ دستاوردی که می‌توانست برتری هوایی ایالات متحده در سطح جهانی را به چالش بکشد، آن هم به‌دست گروهی که از سوی غرب “عقب‌مانده” توصیف می‌شود.

2. تلفات پهپادها و جنگنده‌ها

Analyst “گریگوری برو”، فاش کرد که موشک‌های یمنی به‌طور خطرناکی به یک جنگنده F-16 نیز نزدیک شده‌اند و امکان کشته شدن خلبانان آن وجود داشت. به گفته او، جنبش انصارالله تاکنون توانسته ۷ پهپاد پیشرفته MQ-9 متعلق به ارتش آمریکا را ساقط کند؛ پهپادهایی که هر کدام حدود ۳۰ میلیون دلار ارزش دارند.

ژنرال برو همچنین فاش کرد که سامانه‌های پدافند موشکی یمن عمدتاً از موشک‌های سام ساخت شوروی سابق تشکیل شده‌اند که با کمک ایران و نصب حسگرهای فروسرخ به‌روزرسانی شده‌اند. افزون بر این، یمنی‌ها به موشک‌های “برق ۱” و “برق ۲” ساخت ایران با برد ۳۵ تا ۴۴ مایل و توان هدف‌گیری اهدافی در ارتفاع ۴۹ تا ۶۶ فوت نیز مجهز شده‌اند.

3. عقب‌نشینی ناو “ترومن” پس از خسارات سنگین

ایالات متحده ناو هواپیمابر “ترومن” را از دریای سرخ خارج کرد؛ نه به دلیل توافق آتش‌بس، بلکه در پی برخورد چند موشک یمنی به این ناو که به نابودی دو جنگنده F-18—یکی در هوا و دیگری روی عرشه—منجر شد. این عقب‌نشینی بدون هیچ‌گونه برنامه جایگزین، یک عقب‌نشینی استراتژیک و نشانه ضعف تلقی می‌شود.

عبدالباری عطوان می‌نویسد که حملات رژیم صهیونیستی به بنادر یمن در پاسخ به موشک‌هایی که فرودگاه بن‌گوریون را از کار انداخت، بی‌تردید با پاسخ متقابل یمن روبه‌رو خواهد شد. پاسخ‌هایی که بنادر اشغالی چون عسقلان، اشدود، حیفا و ایلات را هدف قرار خواهند داد. در واقع، وارد مرحله‌ای از درگیری شده‌ایم که اصل “فرودگاه در برابر فرودگاه و بندر در برابر بندر” بر آن حاکم است. موشک‌هایی که به قلب فرودگاه بن‌گوریون و پشت ناو هواپیمابر می‌رسند، می‌توانند به آسانی به بنادر حیفا و اشدود نیز اصابت کنند.

رهبری یمن وعده داده است در روزهای آینده از “شگفتی‌های نظامی بزرگی” رونمایی خواهد کرد و سابقه نشان داده، هرگاه وعده داده، به آن عمل کرده است.

عبدالباری عطوان همچنین هشدار می‌دهد که تهدید به ترور آقای عبد الملک الحوثی، نشانه شکست و یأس رژیم صهیونیستی است. ملتی که از جان دادن در راه دفاع از سرزمین خود و حمایت از مردم مظلوم غزه و کرانه باختری واهمه‌ای ندارد. آنها این راه را با انگیزه‌های دینی، اخلاقی و ملی دنبال می‌کنند. آقای عبد الملک الحوثی نیز، آرزوی خود را شهادت در راه حق می‌داند؛ همان‌گونه که سید حسن نصرالله، یحیی السنوار، شهید محمد الضیف و دیگر رهبران مقاومت در این مسیر گام برداشته‌اند.

در انتها، عبدالباری عطوان هشدار می‌دهد که انتقام یمن، سهمگین، بی‌پایان و فراتر از تصور خواهد بود.

توسط mohtavaclick.ir