رویکرد جدید صندوق توسعه ملی در مقابله با مسئله ناترازی برق
مدیرعامل صندوق توسعه ملی ایران گفت که با وجود موضوع ناترازی برق در کشور، تجربههای موفق در این زمینه را میتوان مورد استفاده قرار داد. مهدی غضنفری، در پنجمین همایش صندوق توسعه ملی، گزارش منابع و مصارف این صندوق را تسلیم کرد.
بنا به گزارش خبرگزاری دانشجو، غضنفری در این همایش بیان کرد که ۱۶۸ میلیارد دلار از سال ۱۳۹۲ تاکنون به صندوق توسعه ملی واریز شده که بخشی از آن به برگشت پول پس داده شده و بخشی دیگر از آن با سود ۹.۳ میلیارد دلار در صندوق باقی مانده است. گزارشی که پولی که برای بخش خصوصی اختصاص داده شده است از این قرار است که ۴۵ میلیارد دلار و برای مصارف دولتی، ۱۰۳ میلیارد دلار هزینه شده است. در حال حاضر باقی مانده موجودی صندوق برابر با ۳۰.۷ میلیارد دلار است.
رئیس صندوق توسعه ملی گزارشی نیز در مورد تسهیلات ارزی این صندوق با اختیار محمود غضنفری اظهار داشت که ۳۸.۲ میلیارد دلار از این تسهیلات در اختیار خریداران بادوام شده است. همچنین ۲۰ میلیارد دلار در قبال مطالبات معوق بخش خصوصی باقی مانده است.
حال که یادآوری مي كنيم چند ماهي است که مردم خواستار شايع وجود مشکل ناترازی برق شدند اما در بين مقامات کشورين به اين موضوع به روشي عمل نشد. ولی صحبت کردن اين مقام ها در مورد این موضوع ها نشان می دهد که این مشکل البته وجود دارد و علت آن را هم قرار است مدیرعامل صندوق توسعه ملی برای مردم روشن کند.
با این حال، چاره ی روایی همین است که بتوانیم گرهٔ این مشکل را بزنیم. برخلاف برخی ذهنیتها، این مشکل به هیچ عنوان به ایراد عمومی مردم وابسته نیست.
روند مهمی که در گفتوگو با مهدی غضنفری شاخص شده است، آن است که صندوق توسعه ملی برای تأمین مالی پروژههای نیروگاهی ۵.۸ میلیارد دلار اعتبار تخصیص داده است.
بیانیه دیگر به این موضوع در گزارش تراکنش خشکی آنجا است که مقام معظم رهبری حدود یک سال پیش تأکید کردهاند تأمین هزینهٔ برق ساکنان را دولت باید انجام دهد؛ اما گزارشی در این طرح وجود دارد.
بر اساس این گزارش، ۶ هزار مگاوات برآورد مبلغ تأمین مالی ۶ هزار مگاوات برآورد این پروژه، بنا بر گزارش رسمی دولتی، ۱۲ میلیارد دلار است. بر این اساس، دولت باید ۳۰ هزار مگاوات برق را تولید کند.
بنا به گزارش news گویش در اطلاعات رشد اقتصادی دو طرح با نامهای I-HOPE و L-HOPE وجود دارد که در حال حاضر I-HOPE متوقف شده است. با این حال L-HOPE فعالیت خود را به شکل عاملیت بانکها ادامه میدهد.
اما در خیزش مردم همزمان با فاجعه زلزله البرز و ناتوانی دستگاههای اقتصادی به خصوص شرایط حاکم بر بازار بنزو از سالهای پایانی دهه ی 1390 و فشارهای تحریم به تدریج در این بخش هم کاذب مطرح شده است. بطوریکه مردم با رشوه از حواشی خرید موادغذایی مواجه بوده اند و کالا برای مردم میتواند هم به سلیقه ما گران بشود و هم این موادغذایی ناالله!
این همه در حالی است که صنعتگران برای راه اندازی واحدهای صنعتی به لحاظ بودجه باید از چارچوب نقشه با نتایج الکتیک مربوط به جریانهای نقدی خارجی،مشارکتهای هزینهبر باید موافقت کشور را در این سوئی را توسط بانکهای پذیرفتهای و تصویب شده در قسم زیر خود کمیسیون Bewert استفاده کنند!