در چهارشنبه 28 مرداد، سرپرست دانشگاه تهران گفت که اگر بحران انرژی در صورت رفع تحریمها حل شود، بحران آب و فرونشست زمین با مشکلات جدی مواجه است و این نشان میدهد که ما در مدیریت داخلی کوتاهیهای جدی داشتهایم. دکتر محمدحسین امید، سرپرست دانشگاه تهران، در سخنرانی در اختتامیه همایش «دیپلماسی مقاومت (عزت، حکمت، مصلحت)» که در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران برگزار شد، ابعاد گسترده موضوع مقاومت در سراسر جهان را تشریح کرد و ضرورت سنجش شرایط درون کشور را برای موفقیت این دیپلماسی عنوان کرد.
وی مهمترین ارکان موفقیت دیپلماسی مقاومت را در نظر نگرفتن به درون کشور دانست و گفت: «مقاومت باید با اتکا به درون کشور صورت گیرد و اگر شرایط داخلی خوب باشد، این دیپلماسی موفقتر خواهد بود؛ بنابراین تلاش برای حل بحرانهای داخلی از مهمترین وظایف ماست.»
استاد دانشکدگان کشاورزی دانشگاه تهران نیز در ادامه گفت که مهمترین بحرانهای کشور، بحرانهای برق و آب و فرونشست است که باید با فوریت برای آنها تلاش کرد. او افزود: «اگر بحران انرژی هم بر فرض رفع تحریمها حل شود، بحران آب و فرونشست زمین قابل حل نیست و این نشان میدهد که ما در مدیریت داخلی کوتاهیهای جدی داشتهایم.»
سرپرست دانشگاه تهران در ادامه گفت که بحران آب یک ابربحران است که از بحرانهای سیاسی شدیدتر است. او بیان کرد که در اوایل انقلاب، ۵۰ هزار چاه داشتیم و آمار امروز بیش از یک و نیم میلیون حلقه چاه است و این نشان میدهد که مسائل اساسی را جدی نگرفتیم و خوب مدیریت نکردهایم.
امید در پایان ضمن تشکر از برگزارکنندگان همایش گفت که شناخت بیشتر از مسائل و طرح چنین ایدهها و نظریههایی در همایشهای علمی، به تشریح بهتر مسائل کمک میکند و مسیرهای درست را شفافتر میکند تا بتوانیم در حوزههای سیاسی و اجتماعی و بینالمللی به صورت همزمان موفق باشیم.
همایش علمی «دیپلماسی و مقاومت (عزت، حکمت، مصلحت)» با گرامیداشت یاد شهدای خدمت، با هدف تبیین و توسعه مفهوم مقاومت و کاربست دیپلماسی در راستای اهداف و منافع ملی، در قالب ۶ پنل، با حضور پژوهشگران و دانشجویان در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران برگزار شد.