علی آقا محمدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، اخیراً در حاشیه پنجمین همایش صندوق توسعه ملی، در مورد چگونگی اداره این صندوق به عنوان یک ابزار اصلی برای توسعه اقتصادی ایران، صحبت کرد. وی به وجوه مختلفی که در بازowanie صندوق دخیل هستند، اشاره کرد وگفت که برای تحقق شعار سال جاری که محور آن ذخیره سازی انرژی است، باید با قدرت روزافزون وارد مذاکره با چین شویم.

یکی از نکاتی که وی اشاره کرد، مربوط به ضرورت نفوذ در بحث انرژی بود. وی اظهار داشت که از آقای علی آبادی می‌پرسد آیا اگر برای کاهش مصرف انرژی مردم نیاز به وسایل خاص دارند، وظیفه ی ما نیست آنها را تأمین کنیم. مهم این است که ما برنامه واحد را در این بخش داشته باشیم. متاسفانه در انرژی، در حوزه پالایشگاه‌ها، مسئولان می‌خواهند پالایشگاه به جا بگذارند و در این زمینه، مشکل بزرگی وجود دارد.

وی همچنین در مورد بازاوری صندوق توسعه ملی و پارامترهای آن صحبت کرد. وی گفت که صندوق باید در حوزه‌ سرمایه‌گذاری به بیان rõ نسبت به چه پروژه‌هایی سرمایه‌گذاری می‌کند، بپردازد و نشان دهد که بازگشت درستی به دنبال دارد. وی تصریح کرد که ما نمی‌خواهیم صندوق به طور کامل وابسته به دولت شود. صندوق باید بتواند پول خود را جبران کند و نرخ سود آن باید با حداقلی از نرخ روز به کسی ماهر نباشد. وی همچنان تأکید کرد که باید توافق در این زمینه به دست آید.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه گفت که اجماعساز در این زمینه کار سختی نیست. وی گفت که کل صنعتگران مایل به سرمایه‌گذاری مشخص هستند و تخمین زده شده است که حدود 2000 نفر از آنها این شرایط را دارند. وی با تاکید بر این نکته که اقتصاد ایران هنوز تکامل زیادی به خود دیده است، اظهار کرد که ما باید افق اقتصادی را تغییر دهیم و با سوبسیدهای پنهانی قرار نگیریم. ما نیازمند مفاهمه هستند.

وی بعداً اظهار کرد که باید ابتدا بدهی‌های کشور را محاسبه کنیم. او تأکید کرد که ما می‌توانیم تولید انرژی را 7.4 میلیون بشکه افزایش دهیم و این خبر از کارشناسان ما به ما رسیده است. هم‌چنین، او به پتانسالی که شرکت پاسارگاد در تولید برق خورشیدی دارد اشاره کرد و گفت که در این حوزه امکانات مناسبی وجود دارد ولی مجوز به آنها داده نمی‌شود.

وی در ادامه اظهار کرد که برای رفع ناترازی‌ها باید بتوانیم سیستم را مانند یک سیستم جامع یاد بگیریم. وی به بانک‌های ایران اشاره کرد و گفت که ما باید در مواردی که نیاز است، بتوانیم حمایت داشته باشیم. اگر شرایط آن‌چنان پیش برود که بازار سیاسی ما را هم به صحنه فرا می‌خوانند، برای ما هیچ نتیجه‌ای نخواهد داشت.

وی نیز تصریح کرد که در جلساتی که برگزار شد، صحبت‌های مفیدی انجام شد. وی با اشاره به اینکه با آمدن این شرایط ناخوشایند، صندوق توسعه ملی و باندهای بالا برای محدود کردن آن با تلاش می‌کنند تا به موجب این تجربه، اساسنامه صندوق را با تدوین کنند و مانع هر گونه تغییر شوند.

توسط mohtavaclick.ir