در طول این هفته، نورلان یرمکبایف، دبیرکل سازمان همکاری شانگهای، در ایام مجمع گفتوگوی تهران دیداری با سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران داشت. در این دیدار دو طرف به بحث پیرامون اهمیت تعاملات فعال میان کشورهای عضو این سازمان در حوزههای مختلف پرداختند. در ادامه به ادامه این ملاقات و افکار مو میان دو طرف نگاه داریم.
در این دیدار، وزیر امور خارجه ایران بر ضرورت تقویت همکاریهای میان کشورهای عضو شانگهای در حوزههای مختلف تأکید کرد. وی همچنین بر نقش نقشی که دبیرخانه شانگهای و شخص دبیرکل در حرکت دادن و تحرک این سازمان در منطقه و جهانی در همکاریهای میان اعضای سازمان تأکید کرد. علاوه بر این، وزیر خارجه ایران هم بر ضرورت تقویت پیوندها و همکاریهای اقتصادی بین کشورهای عضو، کمک به حل و فصل مشکلات بین اعضای سازمان، و تقویت همکاری با سازمانهای دیگر seperti بریکس، اکو و دی هشت، بر این گمان بود.
دبیرکل شانگهای نیز در این دیدار خرسند بود از سفر خود به تهران و مشارکت در نشستهای مجمع گفتوگوی تهران. او میدانست که این دیدار میتواند به تعاملات بیشتر بین کشورهای شرکت کننده به ویژه اعضای شانگهای کمک کند.
بخش مهمی از این ملاقات مربوط به برنامههای sắpاخته دبیرکل برای دوره ریاست چین بر این سازمان بود. یرمکبایف در این گزارشی از برنامههای آینده و رویدادهای تحمیلی در دوره ریاست چین بر این سازمان در همکاریهای اجرایی بین دبیرخانه شانگهای و کشورهای عضو این سازمان به ویژه ایران، و بهرهگیری از پیشنهادهای و ابتکارهای پیشنهادی از سوی ایران برای ارتقای همکاریهای چندجانبه، از جمله در همکاری بین دو سازمان شانگهای و بریکس را مطرح کرد.
حال که پاسخ این سوال که چه علتها و انگیزههایی این رویدادهای مهم را به وجود آورد؟ نیازی به گفتن نیست که این موارد طی سالهای اخیر، ایران را به یک قدرت نامطمئن و بیثبات در منطقه بدل کرده است. روندهای جدیدی در حال شکلگیری است که میتواند به گفتمان های موجود در پیscarاسیون ایران فزونی ببخشد. اگر چه انگیزهها و علل ایجاد چنین علل نه تنها تحقیرناپذیر نیستند، بلکه گنجاندن و پاسخگویی به آنها میتواند در فردا ما را در جایی قرار دهد که با آینده رو به رو کنیم.