ویژه خبر: مدیرکل راه و شهرسازی لرستان، پرداخت وام ۵۵۰ میلیونی برای نوسازی و بهسازی مسکن خبر داد
درخواستهای نوسازی مسکن در بافتهای فرسوده و تاریخی از این پس در سامانه ارائه تسهیلات ثبت میشود.
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، بهزاد شاکرمی، مدیرکل راه و شهرسازی لرستان در سخنانی اظهار کرد: متقاضیان دریافت تسهیلات بانکی نوسازی و بهسازی املاک مسکونی واقع در بافتهای مصوب فرسوده از این پس درخواستهای خود را در سامانه ارائه این تسهیلات ثبت کنند.
وی افزود: این تسهیلات با حمایت شرکت بازآفرینی شهری ایران و بهصورت ویژه به همه سازندگان، انبوهسازان و متقاضیانی که ملک آنها در بافتهای فرسوده، تاریخی و حتی سکونتگاههای حاشیه شهرها واقع شده و قصد نوسازی آنها را دارند پرداخت خواهد شد.
در این بودجه، صاحبان و مالکان پروژههای واقع در محلات هدف میتوانند پس از دریافت پروانه ساختمان از شهرداری محل به همراه سند مالکیت و دیگر اطلاعات هویتی با مراجعه به سامانه ثبتنام تسهیلات نوسازی مردمی به آدرس facility.udrc.ir اقدام و از تسهیلات مشارکت مدنی ارزانقیمت بانکی برخوردار شوند.
شاکرمی، یادآور شد: همه متقاضیانی که از قبل اقدام به ثبتنام کردهاند؛ ولی موفق به دریافت تسهیلات نشدهاند میتوانند از این تاریخ به بعد به همین آدرسی که اعلام شد مراجعه و مجدداً ثبتنام کنند.
وی به نحوه پرداخت این تسهیلات اشاره کرد و گفت: متقاضیان پس از تصویب اعتبارات تخصیصیافته در کمیته استانی مربوطه و به ترتیب اولویت به بانک عامل که بانک مسکن است معرفی میشوند.
مدیرکل راه و شهرسازی لرستان، عنوان کرد: میزان تسهیلات پرداختی بهازای هر واحد ۵۵۰ میلیون تومان با نرخ سود مصوب بانک مرکزی است که بر اساس پیشرفت فیزیکی پروژهها طی چهار مرحله به ترتیب اجرای فونداسیون، اسکلت و سقف، سفتکاری و در نهایت نازککاری پرداخت میشود.
این طرح نشان میدهد که بسیاری از پروژههای نوسازی و بهسازی مسکن در بافتهای فرسوده و تاریخی با مشکلات مالی مواجهاند. گزینههای زیادی برای رفع این مشکل وجود دارد. یکی از گزینهها، تلاش برای جذب سرمایهگذاری مردمی است. تسهیلات بانکی و مشارکتهای خصوصی میتوانند از این مهم کمک کنند.
تا اواخر سالانهها، مجلس به بحث و گفتگو پیرامون کمبود بودجه در کشوری که در حال توسعهای پیچیدهای است، میپرداخت. در حال حاضر، گزینه دیگر مانند افزایش مالیات برای بهسازی مسکن ممکن است مشکل پول بیشتر برای صاحبان و مالکان را حل نکند.
به نظر میرسد که با اعلام این خبر و نحوه اجرای آن توسط مدیرکل راه و شهرسازی لرستان، حل این مشکل از روی کاغذ دور میشود و صاحبان و مالکان پروژههای واقع در محلات هدف میتوانند با تسهیلات بانکی و مشارکت مدنی ارزانقیمت بر عمر و كيفیت ملکهای خود افزوده و فرسودگیهای آنها را کاهش دهند.