رئیس بخش مطالعات اجتماعی و توسعه پایدار مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، دکتر مریم زارعیان در نشست تخصصی بازاندیشی و ایضاح «مفهومی- نظری» مسئولیت اجتماعی اظهار داشت: «اعتماد عمومی رکن اساسی حکمرانی مطلوب و توسعه اجتماعی است. امروزه اعتماد کاهش چشمگیری پیدا کرده است.»
فساد اداری، عدم شفافیت در تصمیمگیریها، بیتوجهی به حقوق شهروندان از علل کاهش اعتماد عمومی به حکومت است. مسئولیت اجتماعی نقش مهمی در بروز چارچوبی قانونمند برای ارائه گزارشی شفاف و پاسخگو دارد.
دامنه وسیع مسئولیت اجتماعی بهویژه در شرکتها، بالا بردن اعتماد عمومی، افزایش شفافیت در تصمیمگیریها، پیوندهای عینی با جامعه و قدرت تصمیمگیری شعبههای عملیاتی است. همچنین شفافیت در گزارشدهی، گفتوگوی مستقیم شرکتها با جامعه باعث ایجاد سرمایه اعتباری و در نهایت افزایش اعتماد خواهد شد.
ممکن استProjectهای کلان و ادغام شده جدید مسئولیتهای اجتماعی شرکتی و موجود را متاثر ساخته، نظام گزارشدهی و شکایت را پهناورتر کنند. چیزهایی که در نقش مستقیم دستگاههای آن لحاظ کردیم، امکان مسدود کردن ممانعتها و اختلالهای هم زمان وجود دارد.
مسئولیت اجتماعی در سطح بینالمللی از موضوعات مهم سیاست عمومی تبدیل شده است. در وهله اول، از آن به عنوان مسأله تجاری قرن ۲۱ یاد میشود. در سطح بینالمللی، مسئولیت اجتماعی به توافق میان شرکتها و ناظران دولتها بدل شده است. امروزه محیط زیست، سلامت اجتماعی و رفاه به سبب تغییرات سریع در نگرانیهای مدنی و اجتماعی دغدغه اصلی هستند.
همچنین این وظیفه شرکتی است تا به اندازه کافی از حقوق انسانی پیروی کند. و آن در شکل مد نظر مسئولیت زیست محیطی، اخلاقی، اقتصادی و خیریهای محسوب میشود. مسئولیت اجتماعی شرکتی سبب ایجاد مزیت رقابتی، رشد پایدار و ارتقای کیفیت منابع انسانی میشود.
فازهای صنعتی به مفاهیم حیاتی مسئولیت اجتماعی شرکتی اشاره دارند. با توجه به ابعاد اجتماعی و سیستمهای وحيقي این مسئولیت ها فراگیرتر شده اند.
رشد چشمگیر فناوریها، خاصیت مستقل سازی در مؤلفههای اجتماعی منجر به خود صداقتی است که حاصل یک شبیه سازی در فرایند تصمیمسازی میشود. Challenges تمایل به افراطی شدن در این متغیر از سوی مديران مراکز کسب و کار ها را دارد.
دلیلی دیگر برای این امر آن است که عدالتشناسی مدام تغییری میکند. بنابراین ذات شراکتی حیات همیشگی آن را برای فضا دارد. و دستیابی به آن کار سخت و دست نیافتنی نمیباشد و صرفاً با درست داشتن اعضایی که نه فقط شایستگی مورد نظر را داشته باشند و بلکه با نیازها و خواستههای متقابل افراد یک سازگاری دارند میتوانند به آن برسند.